Hac'da facia: En az 717 kişi öldü

Hac'da facia: En az 717 kişi öldü

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki Mina bölgesinde 'şeytan taşlama' sırasında yaşanan izdihamda en az 717 kişi öldü. 805 kişi yaralandığı faciada ölü sayısı maalesef giderek artıyor.

A+A-

AFP'nin Suudi sivil savunma yetkililerine dayandırdığı habere göre; yaşanan izdiham sonrası kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralıların Mina bölgesindeki dört ayrı hastaneye götürüldüğü bazılarınınsa helikopterlerle Mekke'deki hastanelere ulaştırıldığı öğrenildi.

Olay yerindeki muhabirler, yerel saatle 09:00'da yaşanan izdiham sırasında bazı hacıların köprüden düşerek hayatını kaybettiğini bildiriyor. Facianın yaşandığı bölgeye 220'den fazla ambulans ve 4 bin kurtarma personeli gönderildiği belirtildi.

İzdihamın yaşandığı 204 numaralı sokak, hacıların Mina'da "şeytan taşladığı" bölgeye giden iki anayoldan biri. Türk hacılardan ölüm haberi yok Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, saat 12.10 itibarıyla ne Mina'daki Türk çadır hastanesine ne de kriz merkezine Türk hacılarla ilgili olarak herhangi bir ölüm haberi ulaşmadığını söyledi. Keleş, "Kafilelere ulaşıyoruz, arkadaşlarımız tek tek bilgi alıyorlar. Şu ana kadar herhangi bir vefat ya da yaralanma haberi ulaşmadı, şimdilik bunu söyleyebiliyorum" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.