Hafta sonu sokağa çıkmak yasak

Hafta sonu sokağa çıkmak yasak

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. 17 Mayıs Pazartesi itibariyle 1 Haziran 05.00'e kadar ülke genelinde kademeli normalleşme kararları uygulanacak.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. 

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

17 Mayıs 05.00'ten sonra, kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hafta sonu ise cuma 21.00'den pazartesi günü sabah 05.00'e kadar sokağa çıkmak yasak olacak. Yani hafta sonu iki gün (Cumartesi-Pazar) sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak ve bu kısıtlama Cuma 21.00'de başlayacak, Pazartesi 05.00'de son bulacak.

Genelgenin hafta sonu kısıtlama olup olmayacağına dair bilgi verdiği maddede şu ifadeler yer aldı:

"Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-­05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına,"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.