Hakkari Baro Başkanlığı: 'Deprem Değil Tedbirsizlik Öldürür'

Hakkari Baro Başkanlığı: 'Deprem Değil Tedbirsizlik Öldürür'

Hakkari Barosu Başkanlığı: 'Hakkari’de olası bir deprem için gerekli tedbirlerin alınması konusunda yetkililere görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için' çağrıda bulundu.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Hakkari Barosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"6 Şubat 2023 tarihinde 10 ilimizi etkileyen ve on binlerce yurttaşımızın hayatını  kaybetmesine neden olan deprem kamuoyunda büyük bir korku ve endişeye sebep olmuştur. 

Ülkemizde meydana gelen depremden sonra birçok deprem uzmanı, depremin olma  ihtimalinin en yüksek olduğu bölge olarak Hakkari bölgesini işaret etmiştir.  Deprem uzmanlarınca Hakkari ve ilçelerine çok yakın diri fayların olduğu belirtilmiştir.

Bu nedenle Hakkari'nin 6.5 şiddetinden büyük olası bir depremde hem  depremin yaratacağı şiddetli sarsıntı hem de yüzey faylanması tehlikesi nedeniyle hasar  alması beklenmektedir.  Hakkari Barosu olarak; Uzmanların uyarıları çerçevesinde, Hakkari’de olası bir  deprem için gerekli tedbirlerin alınması için yetkililere görev ve sorumluluklarını yerine  getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Hakkari’de meydana gelmesi öngörülen deprem öncesi alınması gereken önlemlerin  tartışılıp değerlendirilmesi için Hakkari Barosu olarak yapacağımız toplantıya Hakkari ili ve  ilçelerindeki tüm kurum, kuruluş ve STK’ları davet ediyoruz. Yapacağımız toplantının yeri  ve tarihi haricen bildirilecektir "denildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.