Hakkari Iraklı misafirlerini ağırladı

Hakkari Iraklı misafirlerini ağırladı

Irak’tan gelen 65 acente yetkilisi TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından Iraklı turizm ve seyahat acentelerine yönelik gerçekleştirilen Hakkari ve ilçelerini tanıtım infosu kapsamında Çukurca ve Hakkari’yi gezdi.

A+A-

Irak’tan gelen 65 acente yetkilisi, Üzümlü Gümrük Kapısından Çukurca’ya giriş yaptı. Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odası İsmail Akboğa, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi , Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Bubivan Turizm ile Vangölü Turizim Sahibi Ebubekir Zirek, DoubleTree by Hilton Yüksekova Sahibi Servet Karay tarafından güllerle karşılanan 65 acente yetkilisi ilk olarak  Çukurca’da gerçekleştirilen yemek programına katıldı.

İlçede bulunan Tarihi Emir Şaban Camisi ve ilçe merkezini gezerek tarihi yapılar hakkında bilgi alan grup üyeleri, ardından Hakkari kent merkezine geçerek Seyir Tepesi’ni gezdi.

Turizmciler daha sonra  Meydan Medresesi’ni gezerek rehberlerden bilgi aldı. Son olarak  kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan  Merga Bütan Kayak Merkezi’ni gezip işletme hakkında bilgi alan grup üyeleri geceyi Hakkari’de geçirdi.  65 kişilik grup Şemdinli ilçesine ziyaretler gerçekleştirecek./YüksekovaHalkinSesi

0001.jpg

0002.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.