Hakkari Valiliğinden buzul açıklaması

Hakkari Valiliğinden buzul açıklaması

Cennet cehennem vadisinde buzulların kırılmadı sonucu iki kişinin yaralı kurtarılması iki kişinin de cansız bedeni bulunması ile ilgili Hakkari valiliği, açıklama yaptı.

A+A-

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hakkari Merkez Kırıkdağ Köyü Cennet - Cehennem Yaylası, Cilo Buzulları bölgesinde 18.07.2023  günü buz kütlesi altında kalan iki vatandaşımıza yapılan arama kurtarma çalışması sonucunda ulaşılmıştır.

16.07.2023 günü bölgeye gezi faaliyeti maksadıyla giden 18 kişilik kafilede bulunan dört vatandaşımız buzulların altında kalmıştı. Yapılan çalışmalarda 16.07.2023 günü iki vatandaşımız  sağ olarak kurtarılmıştı.

Hakkari Valiliğimiz Koordinasyonunda; JAK, UMKE , Polis  Özel Harekat, Bursa, Sakarya, Erzurum, Van ve Hakkari AFAD ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde, İstanbul’dan Buzul ve Mağara tecrübesi olan uzmanların da   katıldığı çalışmalar ile kalan 2 vatandaşımızın cansız bedenlerine ulaşılmıştır.

Kurtarma aşamasında görev alan tüm ekiplere teşekkür eder, vefat eden vatandaşlarımızın ailesine, yakınlarına  ve sevenlerine başsağlığı dileriz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.