Hakkari Valiliğinden Fahriye Gürbüz açıklaması

Hakkari Valiliğinden Fahriye Gürbüz açıklaması

Hakkari Valiliği, VEDAŞ ekibinin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli Köyünde sayaç kontrolü yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Fahriye Gürbüz olayı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada: 'Çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsızdı

A+A-

Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova İlçesinde hayatını kaybeden Fahriye Gürbüz isimli kadınla ile görsel ve yazılı basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi. "Çeşitli görsel ve yazılı basın yayın organlarında ve görsel VEDAŞ ekiplerinin kontrolleri sırasında kar maskeli görevlileri görünce Fahriye Gürbüz isimli şahsın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğine dair çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsızdır. 05.12.2019 günü saat 08:00 sıralarında Yüksekova İlçesi Dilekli Köyünde VEDAŞ ekibi ve güvenlik maksadıyla bulunan Jandarma ekibiyle birlikte kaçak kullanım taraması yapmak üzere görevlendirilmişlerdir. VEDAŞ ekibi ve Jandarma ekibinin belirtilen köyde 6 yıldır kalp hastası olarak tedavi gören ve kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Fahriye Gürbüz isimli vatandaşımızla herhangi bir temasları olmamıştır. Kalp krizi geçiren Fahriye Gürbüz isimli vatandaşımıza 112 görevlilerimizce ikamet içerisinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra sevk edildiği Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat  devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.