Hakkari'de açıklama

Hakkari'de açıklama

Hakkari Kent Meclisi bileşenleri son dönemde artan çatışmalar, baskı ve operasyonlara tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi.

A+A-

DBP, HDP, belediye, il ve belediye meclisleri ve KESK, Kurdi-Der, Meya-Der, mahalle meclisleri, MEYADER, Barış Anneleri ile KJA aktivistlerinin bileşeni olduğu Hakkari Kent Meclisi bileşenleri son dönemde bölgede yaşanan çatışma süreci ile birlikte halka yönelik olarak başlatılan sindirme ve baskıları politikalarına karşı bir basın açıklaması yaptı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile DBP ve HDP il yöneticileri, ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin de destek verdiği açıklamayı okuyan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını hazmedemeyen iktidarın ülkeyi ciddi bir kaosa sürüklediğini, ülkenin her yerinde ölümler, katliamlar, yıkımların günbegün arttığını söyledi.

HALK BASKI VE ZULÜMELERE KARŞI DİRENİYOR

Yıllardır bütün acılara, bütün baskı ve zulümlere karşı direndiklerini anlatan Dara, son süreçte devreye sokulan savaş konseptinin devam ettiğini ifade ederek, bir çok ilçede yaşanan görüntülerin bugün Kobanê'yi aratmadığını belirtti.

Şemdinli'de bir trajedi yaşandığının altını çizen Dara, Şapatan köyünde dünden bu yana köylülere baskı uygulandığını, evlerin top atışlarına maruz kaldığını, aynı manzaranın Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de yaşandığını ancak basının bu yaşananları gündemine almayarak kör, sağır ve dilsizlere oynadığını kaydetti.

Dara, kentin birleşenleri olarak sürecin barışa çevrilmesi için demokratik haklarını kullanacaklarını belirterek, ölüme, yıkıma karşı dur demek için bütün sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşları savaşa karşı duyarlı olmaya davet etti.

Ardından söz alan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, ise son zamanlarda bir çok il ve ilçede yaşanan ve istenmeyen görüntülerin Şemdinli ilçesinde de yaşandığını,  bütün çabalarımıza rağmen hiçbir yetkilinin olup bitenler ile ilgili kendilerine haber vermediğini söyledi. 

POLİS, ASKER VE GERİLLA AİLELERİNİN  BİRBİRİNE EL UZATMA GÜNÜDÜR 

HDP'nin bir heyet oluşturarak Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulunacağını anlatan Akdoğan, asker, polis ve gerilla annelerine seslenerek, ‘Gün AKP'nin politikalarına son verme günüdür. Polis, asker ve gerilla ailelerinin birbirine el uzatma günüdür. 

Bu son süreç ile birlikte 50'yi aşkın asker ve polis hayatını kaybetti. Bu savaş kimin savaşı? Biz başta da söyledik. Bu savaş asla vatan savunması değildir. Bu bir saray savunmasıdır. Bizim saray için feda edecek askerimiz yoktur. Herkesin bunu bilmesi gerekir” şeklinde konuştu.  Hakkarihabertv

akdogan-m-002.jpg

dara-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.