Hakkari'de HDP Merkez ilçe kongresi yapıldı

Hakkari'de HDP Merkez ilçe kongresi yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi gerçekleştirdi. Büyük coşku ile gerçekleştirilen kongrede HDP Merkez İlçe Eşbaşkanlığına Hasan Özek ve Songül Berk getirildi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi Nergis Düğün Salonunda gerçekleştirildi. 

Polisin kurduğu güvenlik noktasında üst araması ve kimlik kontrolünden geçen partililer kongre salonuna geçti. 

HDP’li Temelli, Dede  ve eski vekil Zeydan, HDP İl Eşbaşkanları Lokman Özdemir ve Hümeyra Armut, Eski Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın salona girmesi ile büyük coşku yaşandı.

HDP’li seçilmişler alkış ve zılgıtlar eşliğinde salondaki yerini alırken, cezaevinden tahliye olan eski Vekil Abdullah Zeydan’a yoğun ilgi ile karşılandı. 

Kongreye; HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Hakkari Milletvekili Sait Dede, eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, sivil toplum örgütü temsilcileri, barış anneleri, kentin kanaat önderleri, HDP il ve ilçe yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Divan oluşumunun ardından saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşması HDP İl Başkanı Hümeyra Armut tarafından yapıldı. 

Kongreye katılan herkese teşekkür eden Armut, eski dönem merkez ilçe yönetimine teşekkür edip, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. 

Daha sonra söz alan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de kongreye katılan eski eş Genel Başkan Sezai Temelli, eski Vekil Abdullah Zeydan ve bütün seçilmişler ile davetlilere teşekkür etti.  

Kongrede HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari eski Milletvekili Leyla Güven’in mesajları okundu

Büyün katılımcıları yürekten selamladığını belirten Hakkari eski Milletvekili Abdullah Zeydan da salonda karşılaştığı coşku karşısında büyük heyecan duyduğunu dile getirdi. 

 “Karşınıza çıkıp ta heyecanlanmamak elde değil. Sizlerin alın teri ile sizlerin helal oyları ile seçilen ben ve benim gibi bir çok milletvekili arkadaşlarımız, belediye eş başkanlarımız ve il ilçe eş başkanlarımız rehin alındılar. Bütün bu süreçte hem seçim meydanların da hem de kendi çamur meydanlarında hep şu yalanı ortaya attılar. ‘HDP bitti, HDP’nin arkasında halk desteği kalmadı” diyorlardı. Ben 4 yıl sonra Colemerge geldim ve görüyorum ki bizim halkımız aslanlar gibi ayaktadır aslanlar gibi. Halkımızın, halkın gücünün üstünde hiçbir gücün olmadığı, olmayacağını bugün bu salonda Colemerg halkı bir kez daha herkese göstermiştir ve herkesin haddini de bildirmiştir. Büyük zorlukları aştık.” diye konuştu. 

HDP eski Milletvekili Sezai Temelli de kongre hazırlık sürecinde emek veren yöneticilere teşekkür edip kongreye katılan, annelere, gençlere, kanaat önderlerine teşekkür edip yeni dönemde görev alacak yönetime başarılar diledi. 

‘Bu coşkunuz, bu kararlılığınız eksik olmasın’ diyen Temelli, “Bugün bizimle burada olan mücadele arkadaşlarımızı da, çok değerli kurumları da bileşen yoldaşlarımızı da aynı sevgi ve saygı ile bir kez daha selamlıyorum. Çünkü biz bu köhne düzeni değiştireceğiz. Yüzyıldan uzun bir süredir bize dayatılan bu köhne düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Bu düzen değişecek. Kayyum uygulamaları ile özgürlüğümüzü elimizden alan, 2016 20 Temmuz’unda başlayan bu düzen sizin güçlü duruşunuzla yıkılacak. “ diye konuştu. 

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde HDP Hakkari Merkez ilçe eş başkanlığına  Sinem Seven ve Hasan Özek getirilirken, Songül Berk, Remzi Çiftçi, Kahır Demir, Yusuf Özdemir, Abdullah Taş ve Hasan Engin de yönetime seçilen isimler oldu.

HDP'li Temelli, Dede, Zeydan ve katılımcılar; HDP'nin yeni dönem merkez ilçe yönetimini tebrik etti. (Hakkari Objektif)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.