Hakkari'de husumetli aileler barıştırıldı

Hakkari'de husumetli aileler barıştırıldı

Hakkari'de Taş, Çiftçi ve Arslan aileleri arasındaki husumet barışla sonlandırıldı.

A+A-

Hakkari'de yaşayan Taş, Çiftçi ve Arslan ailelerine mensup gençler arasında geçtiğimiz hafta 3 kişinin yaralanmasına sebep olan kavga sonrası başlayan husumet, sonlandırıldı.

Ailelerin ileri gelenleri ile görüşmeler gerçekleştiren DBP, HDP, Kent Meclisi ve Belediye yöneticileri, gösterdikleri yoğun çabalar sonucunda aileleri barıştırmaya ikna etti. Bunun üzerine ailelerin buluşturulması için Hakkari Belediyesi Meclis toplantı salonunda aile üyeleri, ailelerin ileri gelenleri, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Kent Meclisi yöneticileri ve parti üyelerinin katılımıyla bir barış toplantısı düzenlendi. 

‘HAKKARİ'NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ BOZMAK İSTİYORLAR'

Toplantıda konuşan DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, kendilerine evlerinin kapılarını açan ve durum üzerine gösterdikleri hassasiyetten ötürü ailelere teşekkür etti.

hsm4.jpg

Çiftçi, "Bugün Kürdistan'ın dört kolundan üzerimize saldırılar yapılıyor. Bununla birlikte dört parçada saldırılara karşı siyasi ve silahlı mücadele devam etmektedir. Böyle bir dönemde burada bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Buda mücadelemizdeki hassasiyetle birlikte bizim kaderimiz gibi görünüyor. Şunu iyi bilmeliyiz bu seçim başarısı Kürdistan'ın dört parçasını etkileyecektir. Her seçim öncesinde Hakkari'de huzursuzluk yaratılmak isteniyor. Bu geçtiğimiz genel seçimlerde bizim birlik ve beraberliğimiz ile gösterdiğimiz başarıdan sonra devletin üzerimizde provokasyonlar uygulayarak Hakkari'deki birlik beraberliği bozmak istemesiyle anlaşılıyor. Bu yerinde bir tespit olup bizler için çok önemlidir. Bunun için çok hassas olmak zorundayız. Yani burada hepimize büyük sorumluluklar düşmekte. Bizler hepimiz Hakkari'nin renkleriyiz ve hepimiz şehrimizin huzurundan sorumluyuz. Hakkari'de hangi aile arasında huzursuzluk yaşanırsa bundan hepimiz sorumluyuz. Başta da biz parti olarak bundan sorumluyuz" dedi. 

Barış toplantısında yapılan konuşma sonrası husumetli aileler sıraya girip tek tek tokalaşıp barıştı.

hsm3.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.