Hakkari'de kayak sezonu açıldı

Hakkari'de kayak sezonu açıldı

Hakkari’nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi sezona açıldı.

A+A-

Hakkari kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Hakkari Gençlik Hizmetleri ile Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, 2 bin 800 rakımlı Mergabütan Kayak Merkezi'nde, karın yeterli miktarda yağmasıyla kayak sezonu açıldı.

Kayak merkezinin açılışına Hakkari Valisi ve belediye başkan vekili Ali Çelik, Ak Parti il başkanı Zeydin Kaya, kurum müdürleri ve sporcular katıldı.

Açılışta konuşan Vali Çelik, "Yaklaşık 70 santimetre karın yağdığı kayak merkezi, İran'ın, Irak'ın ve bölgenin önemli bir spor merkezi, kayak merkezi olacak. Bu sene kayak merkezimizi yenileyerek sezona başlıyoruz. Her yıl pist sayısı ve uzunluğunu artırıyoruz’’ dedi.

Çelik, “Gençlerimizin, çocuklarımızın çok güzel kayakla, kayak sporuyla ilişkisini biraz önce gördük. Ufaklıklar da inanılmaz şekilde kayak sporuyla ilgililer ve çok başarılı bir kayışla bu sezonu açtılar. Ben bu gençlerimizin hepsine teşekkür ediyorum İnsanlar onları gördüğü zaman geleceğe dair umutları çok kuvvetleniyor. Özellikle Hakkâri’de her evden bir kişinin kayak sporuyla ilgilenmesi, kayak yapabiliyor olması da buradaki bu tesisin bizlere sağladığı en büyük avantaj.

Tesisimiz 2 bin 800 rakımda yer alan, yaklaşık 10 kilometre ve 5 ayrı pisten oluşan bir kayak merkezidir. Telesiyej, Teleski ve yürüyen banttan oluşan mekanik sistemlerle gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Yılda yaklaşık geçen yıl itibariyle 150 bin vatandaşımıza yerli yabancı dışarıdan gelen misafirlerimize hizmet verdi. Bu senede aynı hedefi ve fazlasını istiyoruz. Şu anda 70 santimin üzerinde kar kalınlığı var, sıkıştırmış Türkiye’nin en kaliteli karı. İnşallah önümüzdeki yıllarda buradaki pistlerin mesafelerin uzatılması ve gece aydınlatma ve yapay kar makinesinin desteğiyle projesi şu anda kültür bakanlığımız tarafından yatırım programına alınmak üzere sürdürülebilir 24 saat kayak yapılan bir merkez haline gelecek’ dedi./Yüksekova Halkın Sesi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.