Hakkari'de öldürülen Duman'ın cenazesi 5 yıl sonra bulundu

Hakkari'de öldürülen Duman'ın cenazesi 5 yıl sonra bulundu

Hakkari'nin Kaval Köyü'nde yaşayan ve 10 Haziran 2018'de tarlaya gitmek için evden ayrılan 9 çocuk babası 75 yaşındaki Halil Duman'ın cesedi 5 yıl sonra köyden 2 kilometre uzaktıktaki dağda bulundu.

A+A-

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kaval köyünde yaşayan 9 çocuk babası Halil Duman, 10 Haziran 2018'de tarlaya gitmek için evden ayrıldı. Halil Duman akşam eve dönmeyince meraklanan yakınları aramaya çıktı. Yapılan aramalarda Duman'a ait herhangi bir ize rastlanılmadı. Bunun üzerine çocukları durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de Halil Duman'ı bulmak için çalışma başlattı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen Duman, bulunamadı. Duman'ın kayboluşunun ardından kızları Siti Duman ile kardeşi Gurbet Duman, babalarını bulmak için çalışmalarını sürdürdü. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen herhangi bir ize rastlanmadı.

Siti ve Gurbet Duman kardeşler, jandarma ve polise kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine polis ve jandarma titiz bir çalışma yürüttü. Ekipler, cinayeti işledikleri tespit edilen 2 kişinin Van'da olduğunun belirlenmesi üzerine 24 Mayıs tarihinde saklandıkları adrese operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan zanlıların itirafı üzerine toprağa gömülen cesedin gömüldüğü yer tespit edilirken, isimleri açıklanmayan 2 zanlı tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Ekiplerin, 7 ay önce bulduğu ceset kimlik tespiti için İstanbul'a Adli Tıp Morguna gönderildi. Yapılan otopsi işlemleri sonucunda cesedin Duman'a ait olduğu belirtildi. Hakkari'ye gönderilen Duman'ın ceseti ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

02.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.