Hakkari’de toplu ulaşıma zam yapıldı

Hakkari’de toplu ulaşıma zam yapıldı

Hakkari’deki şehir içi minibüs ücretlerine zam yapıldı.

A+A-

Minibüs ücretleri yapılan zamla birlikte normal vatandaş için olan ulaşım 3.5 Liradan 8 Liraya yükselirken 2.5 Lira olan öğrenci tarifesi ise 7 Liraya yükseldi.

Enflasyonun etkilerini ağır bir şekilde hisseden vatandaşlar son olarak ulaşım ücretlerine yapılan zamla sarsıldı. Zamlarla ilgili görüşlerini sorduğumuz Hakkarililer geçinmesinin artık imkansız hale geldiğini belirterek tepkilerini dile getirdi.

Halk yapılan zamların geri çekilmesini isterken, şoförler yapılan zamların hemen ardından yakıta zam geldiğini ve anlamının kalmadığını söyledi.

Zamlara tepki gösteren Biçer Mahallesi sakinlerinden Osman Erdal, Hakkari gibi küçük şehirlerde ulaşıma yapılan zammın çok abartılı olduğunu söyledi.

Hakkari gibi küçük bir şehirde hemen hemen her yerin birbirine yakın mesafede olduğunu yapılan zammın kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Hakkari Belediyesinin son yıllarda aldığı servislerin ulaşımda vatandaşın biraz olsun rahatlattığını fakat yetersiz olduğunu söyledi.

Özel şehir içi servislerin zam yapmasıyla birlikte Hakkari Belediyesine ait araçlarında eylül ayında zam yapacağını ve bunları vatandaşı düşünmediğini ifade etti.

Yapılan zam ile ilgili sitemize açıklamada bulunan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan ise şehir içi minibüs ücretlerinin Şubat 2022 yılında mazot fiyatı 11 TL iken, yolcu ücretinin 3.50 TL olduğu kasım mazot fiyatının 24 olduğunu yolcu ücretlerini 5 TL olarak belirlediklerini ancak vatandaşın mağduriyetini düşündükleri için uygulamadıklarını söyledi.

Başkan Arslan açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’Bugün mazot fiyatı 37 TL olmuş. Büyük ihtimalle bu hafta içeride 40 TL’yi geçecek. Dolasıyla ücretlere zam yapılarak, normal yolcu 8 TL, öğrenci ise 7 TL olarak belirlenmiştir. İlimizde maliyetler düşünüldüğünde en uzun zam yapamayan sektör ulaşım olduğu görülmektedir. Gönül isterdi ki ne akaryakıt, ne yedek parçaya ne de minibüs ücretlerine zam yapılsaydı. ‘’dedi. / il sesi gazetesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum