Hakkari'de yol bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor

Hakkari'de yol bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor

Kışın sona ermesi ile birlikte 2023 yatırım programında olan köy yollarında Hakkari İl Özel İdaresi yol bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

A+A-

Kış sezonun bitmesi il genelinde özel idare yetki alanındaki köy mezra yayla yollarında yol genişletme; bakım, onarım ve stabilizasyonu için iş makineleri ile iş başı yapıldı.

Yüksekova ilçesine Keçili Köyü ve bağlı mezralarının yollarında 2022 yılında 8.5 km’si tamamlanan 13 kilometrelik yolda onarım ve genişletme çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. 

Başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Müdürü İsmail Ulusoy, 2022 yılında kent genelinde 88 kilometrelik yeni yol, 101 kilometrelik stabilize, 79 kilometrelik yol genişletme 31 kilometre sulama kanalı yapıldığını, 32 kilometre içme suyu arızası giderildiğini söyledi. 

2023 yılında 60 kilometre asfalt yapmayı hedeflediklerini belirten Ulusoy, "İlimiz genelindeki köy ve mezra yollarımızda vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak için yol genişletme, onarım, stabilize ve su geçiş yapıları çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yaptığımız yayla ve biçenek yolları ile çiftçilerimizin ürünlerine daha kolay ulaşmalarına ve hayvancılık faaliyetlerinin daha verimli hale gelmesine katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.