HATSO Yüksekova'da Uçak seferleri ile ilgili Bakan Uraloğlu ve THY'ye çağrıda bulundu

HATSO Yüksekova'da Uçak seferleri ile ilgili Bakan Uraloğlu ve THY'ye çağrıda bulundu

HATSO Başkanlığı Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda yapılan sefer sayılarının yetersiz olduğunu belirtti.

A+A-

Hakkari Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, ülkenin en doğusunda yer alan ve uzaklık nedeniyle ulaşımda genellikle havayolunun tercih edildiğine dikkat çekildi.

Haftada İstanbul’a 7, Ankara’ya da 5 uçak seferinin düzenlendiğini bunun da kentin ihtiyacını karşılamadığı hatırlatılan açıklamada, "İlimizdeki uçak sefer sayısının az olması nedeniyle uçak bileti sorunu yaşayan yolcular, bölgedeki yakın olan başta Van olmak üzere Şırnak ve diğer havalimanlarını kullanmak zorunda kalmaktadır. Şehrimizin uzak mesafede olması ve özellikle tedavileri için Ankara, İstanbul ve diğer illere gitmek zorunda kalan hastaların, son aylarda bölgemizdeki diğer havalimanlarındaki uçak seferlerinin de yetersiz olması sebebiyle, uzak illerdeki hastane randevularını aksatmakta hayati tehlikeyle karşılaşmaktadırlar" denildi.

Açıklamada, bir çok vatandaşın aylarca beklemesine rağmen yer bulamadığı için aktarmalı uçuşa mecbur bırakıldığı bununda uçuş maliyetlerini 2 katına çıkarttığı ifade edildi.

Havayolu şirketlerinin kar marjının düşük olmasını gerekçesi ile yakın mesafe uçuşlarını tercih etmesinin bölge insanını mağdur ettiği vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"En azından devlete ait başta Türk Hava Yolları olmak üzere tüm hava yolu şirketlerinin uçak sefer sayılarını adil bir şekilde paylaştırması gerekmektedir. Başta ilgili Bakanlık olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ve THY Genel Müdürü Sayın Bilal Ekşi tarafından THY ve diğer özel havayolları şirketlerinin ivedilikle sefer sayılarını arttırmalarının sağlanması hususunda konuya el atmalarını, söz konusu sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.