HDK’den bayram mesajı

HDK’den bayram mesajı

HDK Eş Sözcüleri Kürkçü ve Tuncel yayınladıkları bayram mesajında “herkesin eşit, herkesin özgür olduğu, savaşların olmadığı bir dünya en büyük özlemimizdir” dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eşsözcülerin mesajı şöyle:

“Bayramlar, dostluk, dayanışma, barış ve kardeşlik dileklerinin tüm toplumu sarmaladığı günlerdir. Bayram dileklerinin gerçek olduğu, herkesin eşit, herkesin özgür olduğu, savaşların olmadığı bir dünya en büyük özlemimizdir

“Dileğimiz iş cinayetlerinin ve kadın cinayetlerinin ortadan kalktığı; herkesin güvenceli çalışma ve insanca yaşama koşullarına sahip olduğu; kadına yönelik şiddetin yeni kuşaklara bir daha yaşanmayacak ‘tarihi, geçmiş bir hikaye' olarak anlatılacağı bir dünyadır.

“Dileğimiz başta kardeşlerimiz ve komşularımız Rojava, Suriye ve Irak'ta yaşananlar olmak üzere bölgemizde ve dünyadaki tüm savaşların ve katliamların son bulması; acıların, halklara dönük kırımların, savaşların bittiği bir dünyada tüm halkların barış ve kardeşlik içinde kucaklaşmasıdır.

“Halkların Demokratik Kongresi olarak, halklarımızın ve tüm Ortadoğu halklarının Ramazan Bayramını kutluyoruz.

“Bu vesileyle halklarımıza savaşsız, sömürüsüz, eşit, adil ve özgür bir dünyayı, her günü bayram coşkusuyla yaşanacak bir dünyayı inşa etme mücadelesini birlikte yükseltme çağrımızı bir kez daha paylaşıyoruz.”/İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.