HDP Milletvekili Zeydan: Barışın iradesini asla kıramazlar

HDP Milletvekili Zeydan: Barışın iradesini asla kıramazlar

HDP Hakkari Milletvekilli Abdullah Zeydan, Şemdinli Derecik Belde'sinde parti binası'nın ateşe verilmesine tepki göstererek, 'Parti binalarımızın yakabilirler, bizi katledebilirler ama bizim irademizi asla kıramazlar' dedi.

A+A-

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet ateşe verilen HDP Rubarok (Derecik) belde binasında incelemelerde bulundu.

Saldırı sonucu tamamı yanarak kullanılmaz hale gelen parti binasın önünde açıklama yapan HDP Derecik Belde Örgütü Yöneticisi Leşkeri Erik, gece saatlerinde gelen silah seslerinin ardından binanın yakıldığını dile getirerek, "Önce silah sesi geldi, bende silah sesleri üzerine dışarı çıktım. Baktım parti binamızın olduğu bölgeden alevler çıkıyor. Bölge sıkıntılı olduğu için gidemedim. Sabah erken saatlerinde bölgeye gittiğimde parti binasının yakılarak kullanılmaz hale geldiğini gördüm" dedi. 

Parti binasının 500 metre uzaklığında askeriyenin olduğunu belirten Erik, "Belediye binası var. Belediyenin gece bekçisi var. Ama kimse yangının nasıl çıktığını bilmiyor. Bunlar tamamen bilinçli söylemler. Yangının nasıl ve kimler tarafından çıkarıldığını herkes iyi iliyor" diye konuştu. 

'Barış iradesini kıramazlar'

HDP Hakkari Milletvekilli Abdullah Zeydan ise "Kürt halkının birlikteliğini hazmedemeyen gladyovari oluşumlar Türkiye'nin birçok yerinde parti binalarımıza saldırdı. Genel merkezimizi yakan zihniyet ile buradaki parti binamızı yakan zihniyet aynıdır. Parti binalarımızın yakabilirler, bizi katledebilirler ama bizim irademizi asla kıramazlar. Çünkü bu irade barış iradesidir, bu iradeye Hakkari ve Derecik halkı her zamankinden daha fazla sahip çıkacaklardır" diye konuştu. diha

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.