HDP Urfa'da 400 bin oy ile 8 vekili hedefliyor

HDP Urfa'da 400 bin oy ile 8 vekili hedefliyor

Urfa'da, 1 Kasım seçim çalışmalarını başlatan HDP, 400 bin oy alarak 8 milletvekili çıkarmayı hedefliyor. HDP İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, her sandıkta en az 2 görevli bulunduracaklarını söyledi.

A+A-

7 Haziran seçimlerinde toplumun bütün kesimlerine hitap ederek tarihi bir başarı gösteren Halkların Demokratik Partisi, Urfa'da da oylarını iki katına çıkararak 5 milletvekili çıkarmıştı. 7 Haziran seçimlerinde Urfa'da oyların yüzde 38,53'ünü alan HDP, 1 Kasım seçimleri için aday olarak gösterdiği 12 adayını yarın basın aracılığı ile Urfalılarla buluşturacak. Kentteki Kürtler, Araplar, Türkler, Ermeniler ve daha birçok etnik kökene, inanca ve farklılığa hitap eden HDP, başarısını 1 Kasım'da katlamanın hesaplarını yapıyor.

'7 Haziran ruhu ile çalışacağız'

7 Haziran seçimlerinde kentte çalmadık kapı, sıkmadıkları el bırakmadıklarını söyleyen HDP İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, çalışmanın demokrasi ve özgürlük talep eden herkesle birlikte yürütüldüğünü ifade etti.
7 Haziran seçimlerinde ikna komisyonlarının ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirten Özbingöl, benzer ve eşdeğer çalışmaları bu seçimde de yoğun bir şekilde yapacaklarını söyledi.

400 bin oy, 8 vekil

Seçim güvenliği konusunda ciddi tedbirler aldıklarını ve her sandığa en az 2 sandık görevlisi görevlendireceklerini de dile getiren Özbingöl, "Güvenlik önemsediğimiz bir konu. İşin hukuki boyutu da eksiksiz bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaları demokrasi güçleri ve bütün halk kesimleri ile birlikte sağlayacağız. Gündüz, gece çalışacak ve Urfa'da önümüze koyduğumuz 400 bin oyu alıp, parlamentoya en az 8 milletvekili göndereceğiz" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.