HDP yarın Kılıçdaroğlu ile görüşecek

HDP yarın Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, yarın Meclis Başkanlığı seçimi için adayları Dengir Mir Mehmet Fırat ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini açıkladı.

A+A-

HDP MHP ile görüşmeyeceklerini belirtip, HDP'yi yok saydıklarını söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösteren Baluken, "6 milyon oyu yok hükmünde saymak her siyasetçinin harcı değil. Birçok devletten daha büyük bir nüfus ve yok hükmünde. Vallahi Bravo. Ayakları yere basan realist siyaset budur işte" dedi.

DHA muhabirine konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Meclis Başkanı seçimleri ile ilgili Meclis Başkanı adayları Dengir Mir Mehmet Fırat ile yarın saat 14.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan haber beklediklerini söyledi. Baluken, Meclis Başkanlığı seçimi için MHP ile görüşmeyeceklerini, bunun nedeninin de MHP Lideri Bahçeli'nin HDP'yi yok hükmünde sayması ve HDP'ye yönelik eleştirileri olduğunu ifade etti. Baluken, HDP heyetinde Meclis Başkan adayı Fırat'ın yanı sıra kendisinin ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın olacağını söyledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.