HDP'den greve katılım çağrısı

HDP'den greve katılım çağrısı

HDP MYK'si, sendikalar tarafından barış mitingine yönelik gerçekleştirilen katliamı kınamak amacıyla yapılan iş bırakma eylemine tam destek vererek, bütün işçi ve emekçilere greve destek verme çağrısı yaptı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından alınan grev kararına destek verdi. Ayrıca çalışan herkesi greve destek vermeye çağıran HDP şu açıklamayı yaptı:

"10 Ekim'deki Barış Mitingi'nin '10 Ekim Ankara Katliamı'na dönüşmesinin büyük üzüntüsü içindeyiz. Şu ana kadar yaşamını yitirdiği tespit edilen canlarımızın ve yüzlerce yaralı arkadaşımızın acısı vicdanlarımızda derin yaralar açtı. Barış için Ankara'da yan yana gelenleri alçakça katlederek onların seslerini susturmayı amaçlayanlara, yaşamın ve barışın sesinin onlara inat susmayacağını her gün her yerde göstermeliyiz.

Barış Mitingi'ni düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği'nin katliam sonrası ilan ettiği iki günlük Genel Grev çağrısını tüm gücümüzle destekliyoruz. Yitirdiğimiz insanlarımızın mücadelesini yaşamın her alanına ve üretimden gelen gücümüzle yaymak için genel greve gidiyoruz. Bu amaçla tüm işçi ve emekçileri, yurttaşlarımızı genel greve destek olmaya çağırıyoruz. Gelin hep birlikte hayatı durduralım ve barışın sesini duyuralım."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.