HDP'den sandık kurulu üyeliği için önemli çağrı

HDP'den sandık kurulu üyeliği için önemli çağrı

Müşahit ya da gözlemcilerden daha fazla yetkiye sahip olacak üyelikler için son başvuru tarihi ise 27 Eylül olmasından dolayı HDP, sandık kurulu üyeliği için çağrıda bulundu.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım seçimleri için gönüllü ve dostlarına sandık kurulunda yer alması için çağrı yaptı.

7 Haziran seçimlerine parti olarak girdiği ve barajı aştığı için HDP ilk kez 1 Kasım seçimlerinde sandık kurullarında resmi üye bulundurabilecek.

Oy verme ve sayım işlemi sırasında müşahit ve gözlemcilerden daha fazla yetkiye sahip olan sandık kurulu üyeliği için ise son başvuru tarihi 27 Eylül.

Seçim günü HDP'den sandık kurulu üyesi olmak isteyenlerin bu tarihe kadar en yakın ilçe örgütüne uğrayarak başvurması ya da barajlariasdagel.com sitesine girip buradaki formu doldurması yeterli. 

Sandık kurul üyeliği için çağrı 

Konuya ilişkin çağrı yapan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, 7 Haziran'da ortaya çıkan iradeyi yok sayanlara karşı sandıklara daha güçlü sahip çıkmak için herkesi sandık kurulu üyesi olarak görev almak için partilerine başvurmaya çağırdı.

Bilgen, "7 Haziran'da sadece barajı aşmadık. Barajı aşarak gasp edilen birçok hakkımızı da geri aldık. En önemli kazanımlarımızdan birisi de, sandık kurullarına partimizi temsilen üye verme hakkını kazanmış olmamızdır. Bu hakkı hırsızlara yedirmemek, oylarımıza çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkmak ve tek bir oyun bile gasp edilmesine izin vermeksizin irademizi sandığa yansıtmak için herkesi sandık kurulu üyesi olmaya davet ediyoruz" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.