HDP'den Yüksekova Newrozu için katılım çağrısı

HDP'den Yüksekova Newrozu için katılım çağrısı

Yüksekova Newroz tertip komitesi, 19 Mart'ta yapılacak Newroz kutlamaları için, “Newroz Ateşiyle Özgürlüğe şiarıyla kutlayacağımız 2023 Newrozuna tüm halklarımızı davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

HDP Yüksekova ilçe örgütü binasında Newroz tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 19 Mart  Pazar günü yeni şehir stadyum da yapılacak Newroz kutlamalarına katılım çağrısında bulundu.

Newroz tertip Komitesi," Binlerce yıldır dirilişin ve yeniden doğuşun sembolü olarak kullanan Newroz'u bu yıl ağır bir yıkımın ve acının gölgesinde karşılıyoruz. 6 Şubat'ta Maraş'ta yaşanan ve geniş bir coğrafyayı etkileyen deprem tüm halkımızı derinden sarsmıştır. Tüm yaşananlara rağmen umudumuzu ve yeni yaşama olan inancımızı daha da büyüteceğiz. Depremde açığa çıkan toplumsal birlik ve dayanışma ruhuyla Newroz alanlarına akıp yitirdiğimiz canları anacağız. Baharı toplumsallaştırmak, Onurun, eşitliğin ve özgürlüğün yeni dünyasında buluşmak, Newroz ateşi etrafında adaletin ve barışın sesini haykırmak için, "Her der Newroz, Her dem Azadi" ve "Newroz Ateşiyle Özgürlüğe şiarıyla kutlayacağımız 2023 Newrozuna tüm halklarımızı davet ediyoruz. Newroz pîroz be! "çağrısı yaptı.


newroz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.