HDP'li Akdoğan, En büyük kaçakçılık batı'da yapılıyor

HDP'li Akdoğan, En büyük kaçakçılık batı'da yapılıyor

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, devletin bu yurttaşların geçimlerini nereden sağladığını bildiğini söyledi.

A+A-

Hakkari'de askerin yurttaşlara müdahalesi ile 3 katırın öldürülmesi ve 20 kişinin gözaltına alınması sonrasında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan durumu incelemek üzere Hakkari'ye gitti. Akdoğan, Çukurca'da yaşananları Güler Yıldız'la imc'de Bu Sabah'ta değerlendirdi. Akdoğan, devletin bu yurttaşların geçimlerini nereden sağladığını bildiğini belirterek, özellikle Ormanlı ve Çığlı köyünün renklerini belli etmelerinden dolayı güçlü müdahaleler olduğunu, kendisinin şahit olduğu bir olayda da köylerin içine kadar müdahale edildiğini belirtti.

Kendilerinin karakol komutanlarıyla görüştüklerinde komutanların kendilerine, “Biz geçekten bu yolu doğru bulmuyoruz. Bu yol ihtiyaç değildir” dediğini belirtti.

Akdoğan, büyük kaçakçılıkların buralarda yapılmadığını limanlarda gerçekleştirildiğini, Kocaeli'de, Mersin'de, İstanbul'da ve Çukurca'da insanların yaşam alanlarının sınırlandırılması durumunda bu insanların ne yapacaklarını sordu ve yıllardır göz yumulmuş bir durumda insanların yaşam alanlarını bir anda terk edemeyeceğini söyleyerek uygulamayı eleştirdi.

Sınıra askeri hareketliliğin olduğu Çukurca'nın Çığlı köyünde, Şırnak yoluna hendek kazarak tepkilerini gösteren halka asker müdahale etmiş, asker müdahalesinde 20 kadar kişi gözaltına alınmış, 3 katır öldürülmüştü.

HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, gözaltına alınan 20 kişinin serbest bırakıldığını el konulan 10 katırdan 3'ünün zaten telef edildiğini ve diğerlerinin de serbest bırakıldığını, köylülere müdahale eden askerin de geri çekildiği bilgisini aldıklarını belirtti.

Akdoğan ayrıca askerin yolları kapattığı bentleri kaldırdığını ve İpekyolu'nun açık olduğunu söyledi.İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.