HDP'li Dede: Gever'de iyi sonuç aldığımızı düşünüyoruz

HDP'li Dede: Gever'de iyi sonuç aldığımızı düşünüyoruz

HDP Hakkari milletvekili Sait Dede, Yüksekova'da başarılı olduklarını kaydederek, 'Halk bu zulme, baskıya, feodaliteye boyun eğmediğini bir daha herkese göstermiştir' ifadelerini kullandı.

A+A-

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Hakkari genelinde zorlu bir seçim süreci geçirdiklerini kaydeden HDP'li Dede, "Abluka altında bir şehir. Bu seçimde de biz AKP, CHP, MHP yada İYİ Parti ile yarışmadık. Devlet ile yarıştık. Hakkari merkezde AKP, kayyumu aday gösterdi. Kayyum da gasp ettikleri belediyenin bütün imkanlarını arkasına alarak seçim çalışması yürüttü. Onun dışında kamu amirleri de seçim çalışmasında yer aldılar. Bunların fotoğrafları da mevcut. Normalde bir devlet memurunum tarafsız olması gerekirken, AKP'ye çalıştılar. Bu şekilde bir seçim süreci yürüttük" dedi.

'İTİRAZLARIMIZ REDDEDİLİYOR'

Çukurca'da belediyeyi tekrar alamadıklarını kaydeden HDP'li Dede, "Ama Çukurca'da bulunan halkın yüzde sekseni bize oy vermiştir. Yalnız halkın 3 -4 katı polis ve askerin ikametgahı oraya taşınmıştı. Orada bir darbe yapıldı. Esendere'ye gelince Esendere'nin nüfusu azdı. 800 civarı asker vardı. Seçim günü askerlerin, polislerin odada bulunmaması gerekirken odada bulundular. Elimizde fotoğraf ve görüntüler var. Korucular ordaydı. Devlet yine bütün birimleri ile baskı kurarak seçimi yüz küsur oyla bizden aldı. Biz itirazlarımızı yaptık, ancak itiraz eden parti HDP olunca direkt reddediliyor. AKP itiraz ettiğinde aradaki oy farkı ne kadar fazla olsa bile hemen dikkate alınıyor. Bu itirazlarımızı İlçe Seçim Kurulu reddedince İl Seçim Kurulu'na yapacağız. Orda da reddedilse Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapacağız. Biz bu seçimde açıkçası hukukun kalmadığını, sadece AKP için işlediğini net bir şekilde gördük. Bunu Şemdinli'de gördük, Büyükçiftlik'te de gördük, her yerde gördük. Asker, polis ve koruculara oy kullandırıldı.  Halkımız moralli olsun. Biz bu seçimde şu mesajı verdik; HDP seçim stratejisinin kazandığını, özellikle batı şehirlerinde HDP'nin desteklediği adayların kazandığını gördük" ifadelerini kullandı.

'ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPACAĞIZ'

Yüksekova'da HDP'nin kazanmasını da değerlendiren Dede,  "Devlet sadece kendisi çalışmadı. Feodal zihniyetleri karşımıza çıkardı. Buna rağmen biz Gever'de iyi sonuç aldığımızı düşünüyoruz. Halk bu zulme, baskıya, feodaliteye boyun eğmediğini bir daha herkese göstermiştir. Bundan sonra parti olarak öz eleştirilerimiz olacaktır. Bizim de belki eksik kaldığımız, hatalı davrandığımız yerler olmuş olabilir. Bunlar üzerinde çalışacağız. Yeniden ilçe örgütlerimiz ile gerekli seçim değerlendirmelerini yapacağız. İtirazlarımds YSK'ya kadar gidecek. Bütün hukuki yolları deneyeceğiz" şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.