HDP’li Dede Hakkari’de çocuk psikiyatristi yok rapor alınamıyor

HDP’li Dede Hakkari’de çocuk psikiyatristi yok rapor alınamıyor

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, TBMM Genel Kurulunda down sendromu ve otizmle ilgili Meclis araştırma komisyonu raporu üzerine partisi adına söz aldı. Dede, 'Hakkari’de çocuk psikiyatristi yok rapor alınamıyor'

A+A-

TBMM Genel Kurulunda down sendromu ve otizmle ilgili Meclis araştırma komisyonu raporu görüşüldü.

Rapor ile ilgili HDP adına söz alan Hakkari Milletvekili Sait Dede, komisyonun, kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Gerekli düzenlemelerin en kısa sürede yapılmasını umduklarını dile getiren Dede, "Yaşanan eksikliklerin, mağduriyetlerin ve toplumca yarattığımız engellerin ortadan kaldırılması noktasında gerekli yasal düzenlemeler bir an önce yapılır. Her yaştan otizmli, Down sendromlu ve diğer gelişim zorlukları olan yurttaşların insan haklarına uygun, kaliteli bir yaşam sürmesi, toplum içinde yerini alması, başta sağlık, eğitim, istihdam ve bakımı olmak üzere tüm hayat şartlarının, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi iyileştirilmesi için gerekli tedbirler en kısa sürede alınmalıdır. Kanunun yokluğu demek, devlete, topluma hukuki sorumluluk yüklememek demektir. Bu noktada, derhal yasal düzenlemelere gidilerek hukuksal güvence sağlanmalı, gerek özel gereksinimli birey gerekse de ailesi açısından doğumdan başlayarak bir yaşam boyu destek sistemi kurulmalıdır.”

Hakkari’de çocuk psikiyatristi olmadığı için 2020 yılında çocuklara öğrenme raporu veya zihinsel bir rapor verilmediğini dile getiren Dede, “ Benzer bir durumun Türkiye’nin bir çok yerinde yaşandığını söyleyebilirim. Artvin’in, Hakkari’nin, Batmanın veya Yozgat’ın köyündeki bir vatandaşın ilgili sonuçlara ulaşması diğer illere göre farklılık gösterebilir. Tüm kurum ve kuruluşlara eşit yapıda sorumluluk düşmektedir. Bu yüzden de özel bireylere yaklaşım mutlaka multi disiplinel ve ortaklaşa olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.