HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Yüksekova’da konuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan," Yerel seçimde adaylarınızı kendiniz belirleyeceksiniz" dedi.

A+A-

Hakkari’de halk buluşmasına katılan Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, programının bitmesinin ardından beraberindeki heyet ile Yüksekova’ya hareket etti. Güngör Mahallesi’nde bulunan Tekçe Düğün Salonu’na geçen Bakırhan, burada partililer tarafından karşılandı. 

hedep1.jpg

Bakırhan’a Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Van Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Sinan Çiftyürek, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın, Vezir Parlak ve Onur Düşünmez ve parti yöneticileri eşlik etti.

hedep2.jpg

Burada söz alan Bakırhan, halk buluşmasına gelirken engellemeler ile karşılaştıklarını kaydederek, “Ama unuttukları bir şey var. Bize mücadeleyi öğreten Yüksekova’nın bu tür engellemeler ile vazgeçeceğini düşünüyorlarsa büyük yanılıyorlar” dedi.

Yüksekova’ya 3 ay önce geldiğinde halkın eleştirilerini dinlediklerini belirten Bakırhan, “Adayları biz seçelim demiştiniz. Biz de emek veren, bedel ödeyen, yıllardır bütün olumsuzluklara karşı direnen halkımız adayını kendisi belirlesin dedik. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde adaylarınızı da kendiniz belirleyeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Yüksekova Belediyesi’nin nüfusuna göre en fazla borç yapan belediyesi olduğunu söyleyen Bakırhan, “Kayyum bu parayı ne yaptı, nereye harcadı? Musluklardan çamur akıyor. Caddeler toz, duman. Kaldırım yok, yol yok, altyapı yok. İnsanlar kendi kaderine terk edilmiş. Sosyal bir yaşam yok” şeklinde konuştu. 

Yerel seçimlerde farklı yerlerden seçmen taşındığını ve buna itiraz edeceklerini ifade eden Bakırhan, “Ama biz de kentimize sahip çıkalım. Biz de burda oturan seçmenimizi çağıralım. İl dışında, yurt dışında bulunan ama burda seçmen görünen kardeşlerimizi bu tarihi seçimde oy kullanmaya çağıralım” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Konuşmanın ardından program sona erdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.