Hesekê ve Kobani’de 42 çete cenazesi ele geçirildi

Hesekê ve Kobani’de 42 çete cenazesi ele geçirildi

YPG güçleri, Hesekê ve Eyn Îsa’da 4 köyü çetelerden temizleyerek çetelere etkili darbeler vururken Siluk’a sızan bir çete grubunu imha etti.

A+A-

YPG Basın Merkezi, Cizîr ve Kobani Kantonlarında çetelere karşı yürütülen mücadeleye ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Hesekê kent merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik YPG güçlerinin başlattığı operasyonların devam ettiği belirtilen açıklamada dün öğleden sonra savaşçıların Hesekê'nin güneyindeki ilerleyişini sürdürdükleri kaydedilerek şu detaylar paylaşıldı:

Hesekê'de iki köy, Vîlatên Sor ve bir Şantiye çetelerden temizlendi

“Güçlerimiz dün öğlenden sonra Hesekê güneyindeki ilerleyişlerine devam etmiştir. İlk olarak güçlerimiz Vîlatê Sor alanının güneyinde bulunan 2 köyü çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Bu alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülmüştür. Her iki köydeki arama faaliyetlerini sonuçlandıran güçlerimiz Vîlatê Sor mıntıkasına yönelmiştir. Bu alanda çıkan şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz Vîlatê Sor bölgesini tümüyle çetelerden temizlemiştir.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak Çocuk Hapishanesi ve Tal'a köyü çevresinde de operasyon düzenlemiştir. İki ayrı kol şeklinde yürütülen operasyon sonucunda güçlerimiz çete denetimindeki bir şantiyeyi özgürleştirmiştir”.

Son 2 günde 30 çete cenazesi ele geçti

YPG, Hesekê'nin güney ve doğusunda son 2 gündür yürütülen operasyonlarda şu ana kadar 30 çete cenazesinin yanısıra çetelere ait 1 adet tank, 1 adet el yapımı obüs topu, 1 adet 12,5mm'lik doçka, 20 adet kaleşnikof, 3 adet BKC, 2 adet B7 roketatar, 2 adet M16, 1 adet Karnas, 15 adet B7 roketatar mermisi, 38 adet şarjor, 40 adet elbombası, 20 el yapımı bomba; çatışmalarda darbe almış 4 adet askeri araç, 1 adet tank ve 1 adet Hammer tipi zırhlı araç, çok sayıda cephane ve askeri malzemenin de ele geçirildiğini bildirdi.

Siluk'a sızan çete grubu imha edildi

Basın Merkezi, bir çete grubunun dün Silûk kasabasına sızarak YPG güçlerine yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğunu belirtti. Açıklamada “Çetelerin kasabaya sızdığı bilgisini alan güçlerimiz kapsamlı bir operasyon düzenlemiştir. Çete grubu daha önce bölgede sakladıkları patlayıcılarla bir intihar saldırısı düzenlemiştir. Güçlerimiz erken müdahale ederek bu saldırıyı önlemiştir. Operasyon sonucunda 3 kişiden oluşan bu çete grubu tümüyle imha edilmiş, 3 çete de silah ve cephaneleriyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.

Kobani'nin güneyinde çetelere operasyon

YPG güçleri dün gece Kobanê'nin güneyinde, Qilhaydê köyü çevresinin hedeflendiği yeni bir operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğü beliritlen açıklamada alanda yürütülen arama tarama faaliyetlerinde çetelere ait 12 cenazeyle birlikte 10 adet kaleşnikof, 10 bin adet kaleşnikof mermisi, 1 adet BKC, 2.700 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar, 8 adet elbombası, 72 adet şarjör, 8 adet raxt, 2 adet patlayıcı yüklü raxt ve 1 adet askeri aracın ele geçirildiği kaydedildi.

Eyn Îsa'da 2 köy özgürleştirildi

YPG ayrıca dün Ayn Îsa'nın doğusunda çetelere bir operasyon düzenlendiğini ve Şergirat köyü güneyinde düzenlenen operasyonda çete işgali altında bulunan 2 köyün daha özgürleştirildiğini belirterek operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediğini kaydetti./ANHA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.