İl Seçim Kurulu: DEM Parti seçime girecek

İl Seçim Kurulu: DEM Parti seçime girecek

İstanbul İl seçim Kurulu, DEM Parti İstanbul adaylarının başvurusunun geç yapıldığına dair tartışmalar üzerine “DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor” açıklamasını yaptı.

A+A-

İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin İstanbul adayları için başvurusunu başvuru süresi dolmadan 5 dakika önce saat 16:55'te verdiğini, bunun ardından aday listesinin teslim alındığına dair evrakın DEM parti avukatlarına teslim edildiğini açıkladı

DEM Parti sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurunun zamanında yapıldığı belirtilmiş, "Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denilmişti.

Ne olmuştu?

DEM Parti’nin İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için İl Seçim Kurulu'na başvuruda geç kalındığı ve bu nedenle başvurunun kabul edilmediği iddia edilmişti. DEM Parti'den ise "Başvuruyu zamanında yaptık. Spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'nda" açıklaması yapılmıştı.

Evrakların seçim kuruluna teslim edilip edilmediğine dair sorulan soruya KRT televizyonunda cevap veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Bu sorunun sorulması bile algı yaratıyor" demişti.

Bakırhan, şöyle konuşmuştu:

"İstanbul adaylığı başvurularına ilişkin spekülasyon yapılıyor. Yayına gelmeden de arkadaşlarımızla görüştüm. İstanbul adaylığı başvurularıyla ilgili hiçbir problem yok. İstanbul'da adaylarımız bir haftadır çalışma yürütülüyor. Adaylarımızı çıkardık, çalışmalarımıza başladık. Bütün partilerin aday listeleri son güne kalır, bu gayet normal."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.