İngiltere aşı bakanı Zahawi: Virüsün 4 bin varyantı var

İngiltere aşı bakanı Zahawi: Virüsün 4 bin varyantı var

Korona virüsünün daha hızlı yayılan varyantları endişe yaratırken, İngiltere'de aşılamadan sorumlu bakan Nadhim Zahawi 'aşıların bu mutasyonlar karşısında etkisiz kalmasının çok düşük ihtimal olduğunu' söyledi.

A+A-

Korona virüsünün geçirdiği mutasyon dünya çapında endişe yaratırken, İngiltere'de aşılamadan sorumlu bakan Nadhim Zahawi virüsün '4 bin farklı varyantı olduğunu' ve bütün aşı üreticilerinin aşılarını bu mutasyonlara karşı geliştirmeye çalıştığını söyledi.  

Zahawi, "Büyün üreticiler, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca ve diğerleri, aşılarını yeni bir varyanta karşı hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak için nasıl geliştireceklerini inceliyor. Şu an dünya çapında Covid'in yaklaşık 4 bin varyantı var" dedi. 

Bilim insanları virüslerim sürekli olarak evrim geçirdiğini ve bu değişimlerin çok azının virüsün davranışını kayda değer biçimde farklılaştırdığını vurgularken, İngiliz bakan da "Mevcut aşıların varyantlar üzerinde etkili olmaması çok düşük ihtimal" ifadelerini kullandı.

Sky News'a konuşan Zahawi, İngiltere'nin dünyanın en büyük genom dizilim endüstrisine sahip olduğunu söyleyerek, gerektiğinde doğru yanıtı verebilmek adına tespit ettikleri tüm varyantları bir kütüphanede tuttuklarını da söyledi. (Gazeteduvar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.