İngiltere Kraliçesi: Korona salgını medyanın önemini gösterdi

İngiltere Kraliçesi: Korona salgını medyanın önemini gösterdi

Özgür basının öneminin Donald Trump gibi liderlerce tartışmaya açılmaya çalışıldığı bir dönemde, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'den geleneksel medyaya destek geldi. Elizabeth, 'Covid-19 salgını, medyanın ne kadar önemli bir kamu hizmeti verdiğini bir ke

A+A-

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, korona virüsü salgınında basın ve medya kuruluşlarının 'hayati bir kamu hizmeti' verdiğini belirtti. "Güvenilir medya kaynaklarına sahip olmak hayati önem taşıyor" ifadelerini kullanan Kraliçe, İngiltere merkezli medya kuruluşlarının salgın dönemindeki çabalarının 'paha biçilemez' olduğunu dile getirdi.

İngiltere'de basın kuruluşlarına kamu desteğini teşvik etme amaçlı başlatılan 'Journalism Matters (Gazetecilik Önemlidir)' isimli kampanya kapsamında yayınlanan mektupta, Kraliçe 2. Elizabeth şu ifadeleri kullandı: "Covid-19 salgını, medyanın hem ulusal hem de bölgesel düzeyde ne kadar önemli bir kamu hizmeti verdiğini bir kez daha gösterdi. Dünyamız dramatik bir şekilde değişirken, güvenilir bilgi kaynaklarına sahip olmak, özellikle dikkat çekmek için rekabet eden çok fazla kaynağın olduğu bir zamanda, hayati önem taşıyor." (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.