İngiltere'de 313 korona soruşturması

İngiltere'de 313 korona soruşturması

İngiltere'de, polis ve diğer acil durum çalışanlarının yüzüne 'Bende virüs var' diyerek tüküren ve öksüren kişiler hakkında en az 313 soruşturma açıldı. Zanlıların saldırı suçundan yargılanacağı ve iki yıl hapis cezası alabileceği açıklandı.

A+A-

İngiliz yargısı, korona virüsü salgını sırasında ülkedeki polis ve sağlık çalışanlarına karşı saldırılara ilişkin en az 313 soruşturma açıldığını açıkladı. Buna göre, ülkede sokağa çıkma kısıtlamalarının ilan edildiği 23 Mart'tan sonraki bir ay içinde, polise ve acil durum çalışanlarına 313 saldırı düzenlendi.

Açıklamaya göre, bu saldırıların çoğunluğunda, kendilerinde virüs olduğunu söyleyen kişiler polisin ya da sağlık çalışanlarının yüzüne tükürdü veya öksürdü. Ülke çapında çoğu market olup hâlâ açık kalan dükkanlarda da 63 benzer saldırıya soruşturma başladıldı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, bu tür saldırılar ‘utanç verici' olarak nitelendi; zanlılara cezai yaptırım uygulanacağı belirtildi. Buna göre, virüslü olduklarını iddia edip acil durum çalışanlarına tüküren veya öksüren kişiler saldırı suçundan yargılanacak ve iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

İngiltere'de yüzüne tükürülen bir demiryolu çalışanı hayatını kaybetmiş, geçtiğimiz pazar günü bu saldırıyla ilgili bir kişinin ifadesi alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.