İnsan hakları heyeti Kobani’de

İnsan hakları heyeti Kobani’de

İHD, Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Ağı, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’ndan oluşan bir heyet, incelemelerde bulunmak üzere Kobani’ye gitti.

A+A-

25 Haziran günü IŞİD tarafından Kobani'de yapılan katliama ilişkin incelemelerde bulunmak üzere insan hakları örgütlerinden oluşan bir heyet, Kobani'ye gitti.

Heyet üyeleri arasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile MYK üyeleri ve bölge temsilcileri, Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Ağı Temsilcisi Osman İşçi, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Alataş yer aldı.

Kobani'ye geçen heyet, burada ilk olarak bilgi almak üzere Kobani Kantonu Yürütüme Konseyi Başkanı Enver Müslim ve diğer kanton yöneticileri ile biraraya geldi.

Katliamı incelemek için oluşturulan Soruşturma Komisyonu üyeleriyle de görüşecek olan Heyet, katliamın yapıldığı yerlerde de incelemelerde bulunup, yaralılar başta olmak üzere katliamda yakınlarını kaybedenler ve görgü tanıklarıyla da görüşmesi bekleniyor.

Bu temaslarını tamamlamalarının ardından ise Heyet'in akşam saatlerinde yeniden Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Bulundukları temas ve gözlemlerine dair bir rapor hazırlayacak olan Heyet, bu raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak./İMC-AJANSLAR

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.