Irak'ta saldırılar: 23 ölü

Irak'ta saldırılar: 23 ölü

Irak'ta yaşanan saldırılarda 23 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Irak'ta, Selahattin ve Bağdat'ta bugün meydana gelen saldırılarda 23 kişi hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı.

Selahattin polis müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, IŞİD üyeleri, Selahattin ilinde saldırı düzenledi. Saldırıda, 20 polis hayatını kaybederken diğer 40 polis de yaralandı.

Ayrıca Bağdat'ın doğusundaki Ubeydi bölgesinde Şii Asaib Ehli Hak milislerine ait askeri mühimmat ve silah deposunda patlama meydana geldi.

Söz konusu patlama nedeniyle depoda bulunan birkaç adet katyuşa roketi sivillerin yaşadığı yerleşim yerlerine isabet etti. Katyuşa roketlerinin isabet ettiği Meştel ve Fadıliyye semtlerinde 2 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı ve 25 araç yandı.

Patlama nedeniyle ayrıca 8 bölgede maddi zarar gerçekleşti. Öte yandan Bağdat'ın kuzeyindeki Seb El Bur bölgesinde bir halk pazarında meydana gelen bombalı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği diğer 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Patlamadan sonra ambulanslar, polis ve ordu devriyeleri olay yerine gelerek yaralıları çevredeki hastanelere tahliye etti. Bu arada patlama yeri güvenlik güçleri tarafından çember altına alınarak geniş çaplı incelemeler başlatıldı./DHA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.