İran’dan Erdoğan’a yalanlama

İran’dan Erdoğan’a yalanlama

Tahran yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi arayarak kendisi ve ailesiyle ilgili İran medyasında dile getirilen iddialar için uyardığı ve bunun üzerine haberlerin kaldırıldığı yolundaki açıklamasını yalanladı.

A+A-

Tahran yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi arayarak kendisi ve ailesiyle ilgili İran medyasında dile getirilen iddialar için uyardığı ve bunun üzerine haberlerin kaldırıldığı yolundaki açıklamasını jet hızıyla yalanladı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Fars Haber Ajansı'na dayandırdığı haberine göre, adı verilmeyen bir İran Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Erdoğan'ın Ruhani'yi uyardığı yolundaki açıklamayı kategorik olarak reddetti.

Dün akşam Ruhani'nin ofisinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın sözlerinin şiddetle reddedildiği belirtilerek, iddianın temelsiz ve gerçekdışı olduğu belirtildikten sonra, “Erdoğan ve Ruhani arasındaki hiçbir görüşmede ya da telefon konuşmasında bu tür konular gündeme gelmemiştir” denildi.

Erdoğan ne demişti?

Rusya, Erdoğan ve ailesinin IŞİD'in petrol ticaretiyle doğrudan ilişkili olduğunu iddia etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rusya'nın iddialarıyla ilgili Türk-İş'in 22. Olağan Genel Kurulu'nda şunları söylemişti:

“Daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki ‘Bak, siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz'. On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor.”/imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.