İranlı general Süleymani için Tahran'da cenaze töreni

İranlı general Süleymani için Tahran'da cenaze töreni

ABD'nin suikastla öldürdüğü İranlı komutan Kasım Süleymani'nin cenazesi için Tahran'da devlet töreni düzenleniyor.

A+A-

ABD'nin Irak'ta bir suikastla öldürdüğü Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani için bugün başkent Tahran'da devlet töreni düzenleniyor. İran'ın ruhani  lideri Ayetullah Hamaney'in imamlık yapacağı törene binlerce kişi katılıyor. Katılımın yoğunluğu İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin cenazesiyle karşılaştırılırken, İranlı generalin kızı Zeynep Süleymani törende yaptığı konuşmada babasının ölüm emrini veren ABD Başkanı Donald Trump'a meydan okudu.

Zeynep Süleymani, “Deli Trump, babamın şehit olmasıyla her şeyin bittiğini zannetme” dedi; babasının ölümünün ABD için ‘karanlık bir gün getireceğini' söyledi.

Süleymani'nin ölümünden sonra yerine atanan yeni Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani de, öldürülen komutanın yolundna gitmeye devam edeceklerini söyledi. Kaani, “Bizim için tek tazminat, Amerika'nın bölgeden kaldırılmasıdır” dedi.İran'da Hamaney'in ardından en güçlü isim olarak görülen Süleymani'nin cenazesine, aralarında Hamas lideri İsmail Haniye'nin de bulunduğu bir dizi üst düzey isim katılıyor.

Süleymani'nin tabutu Tahran'daki törenin ardından, memleketi Kirman'a götürülecek. İranlı komutan buraya gömülecek. (GAZETEDUVAR)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.