İranlı kardeşler tarihi evi müzeye çevirdiler

İranlı kardeşler tarihi evi müzeye çevirdiler

İran’ın Tebriz kentinde yaşayan Ahad ve Samed Ateşbar kardeşler 500 yıllık geçmişi olan mahallede 3 katlı tarihi bir evi resimlerle donattılar.

A+A-

İran'ın Tebriz kentinde yaşayan Ahad ve Samed adında ressam kardeşler 500 yıllık geçmişi olan ve zamanında  6 padişahın yaşadığı evi satın alarak resim müzesine dönüştürdüler.

Ateşbar kardeşler İran padişahları, Kralları ve İran Şahı Pehlevinin resimlerini müze evinin duvarlarına çizerek ölümsüzleştirdiler.
Evin 3 katını değişik değişik resimlerle donatan kardeşler, İran’ın tarihi resimlerini evin duvarlarında sergiledi. 

Kardeşlerin yaptığı sanatsal eserleri görmek için dünyanın her tarafından sanatseverler ve turistler geliyor.

Ressam Samet Ateşbar, ‘’Küçüklüğümden beri yaklaşık 30 yıldır resim çiziyorum, İran’ın tarihi antik eşyalarını resmediyorum. Sanatseverlerin ve turistlerin görmesi için bu müzede sergiliyorum’’ dedi.

Ahad Ateşbar ise, ‘’Biz bu evi 2022 yılında kendi imkânlarımızla harabe şeklinde satın aldık, gece gündüz çalıştık,  restore ettik ve Nakkaş Ateşbar evi  ile müzesi olsun istedik.  3 ay önce açılan bu evde Samet’le tarihi resimler çiziyoruz. İran’ın tarihini resimlerle turistlere anlatıyoruz. Tebriz’in 500 yıllık mahallesinde açtığımız müze evini dünyanın her yerinden Amerika, Avrupa ve çeşitli ülkelerden turistler gelip görüyor. Buraya en çok Türkiye’den ziyaretçi geliyor. Resim müzesine büyük bir ilgi gösteriyorlar. Ancak resim alıcısı az diyebiliriz. Şahıslara ait eski fotoğrafları atölyede çizerek eskisinden daha orijinal resim haline getiriyoruz.  Eskimiş bir fotoğrafı 2 ila 3 hafta arasında aynısını çizip yeniden satıyoruz. Türkiye’den sanatseverleri,  turistleri Nakkaş evine bekliyoruz’’ diye konuştu.  

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.