Irmak ve Zeydan’dan STK’lara ziyaret

Irmak ve Zeydan’dan STK’lara ziyaret

HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan, Yüksekova ilçesinde sivil toplum kuruluşları ile kurum temsilcilerini ziyaret etti.

A+A-

HDP Hakkari Milletvekileri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan, ilçede birtakım ziyaretler gerçekleştirdi.

KESK, Disk, TUHAD-FED, İHD, Muhtarlar ve Hakkari Baraosu'nu ziyaret eden HDP'li vekiller burada da bir süre STK temsilcileriyle sohbet etti.

Ziyaretleri ile ilgili gazetecilere açıklama yapan HDP'li Irmak, önemli bir seçim süreci geçirdiklerini belirterek, “Halkımız büyük bir dirençle, büyük bir çalışma ve çabayla önemli bir zafer kazandı. Bu zaferin sonunda da 80 milletvekilini parlementoya gönderdi. % 13 oy oranıyla gerçekten seçim barajının anlamsızlığını ve antidemokratikliğini bir kez daha yüzlerine çarptı. Bu çerçevede çalışma yürüten tüm kurumlarımıza, esnafımıza halkımıza ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyoruz. Bu süreçte herkes seferberlik içerisindeydi. Bizler de bu başarıyı ve sevinci halkımızla paylaşmak istedik. Bu amaçla da arkadaşlarımızla tekrardan bir araya gelmek, onların görüş ve düşüncelerini almak, çalışmalarımızın hangi yönde olacağını kendilerinden görüş almak için de ziyaretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“ESNAFA KEPENK KAPATIN DİYENLER PROVOKATİF KİMSELERDİR”

Seçim sürecinde provakatif söylemlerin yayılmaya çalışıldığına dikkat çeken Irmak, “Seçim sürecinde de gördük ki Yüksekova ve birçok yerde provakasyın girişimleri oldu. Ancak halkımız bunların hiç birine itibar etmedi. Çok sağlıklı bir seçim süreci geçirdik. Şimdi de bayrama iki gün kala esnafın kepenk kapatacağı şeklinde bir söylenti yayıldı. Bu söylentinin örgüt tarafından yayıldığı belirtiliyor. Böyle bişeyin olmadığını söylemek istiyoruz. Partimizin kesinlikle böyle bir talebi yoktur. Bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olamaz. Şehit cenazelerimiz geldiğinde esnafımız kendi istediğiyle cenaze merasimi bitene kadar kepenklerini kapatır. Esnafımız kendi isteğiyle kapatmak isterse elbette kapatır. Ama bugüne kadar bizim kepenklerin kapatılmasıyla ilgili asla bir çağrımız olmadı. Bugün de aynı şey söz konusudur. Esnafa kepenlerini kapatın diyenler provakatif kimselerdir. Halkımız ve esnafımız kesinlikle bunlara itibar etmemelidir. Normal yaşam akışına devam edilecek. Bayramadan iki gün önce de bayramdan sonra da hiçbir şekilde kepenklerin kapatılması söz konusu değildir. Halkımızın bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Bunlar tedirginlik yaratılmak için yayılmak istenen yaklaşımlardır.” Şeklinde konuştu.

IŞİD çeteleriyle ilgili yayılan dedikodulara da değinen Irmak, “IŞİD mensuplarının burada olduğu ve bir takım eylemler planladığı yönünde söylentiler var. Tüm bunlar panik yaratmak içindir. Komplo teorileridir. Bu konuda halkımızın çok rahat olmasını istiyoruz. Kesinlikle böyle şeylerin olması söz konusu olamaz. Böyle bişey olsa bunun haberini biz alır ve halkımızı uyarırız. Şu an için böyle bişey söz konusu değil.” dedi.

Çukurca ilçesine bağlı Çığlı Köyünde askeri operasyonun olduğuna dikkat çeken Irmak, “Roboski'de yaşananların bir benzerini bizler Çukurca'da sürdürüldüğünü, devletin burada bir provakasyon zemini yaratıldığını, bir çatışma ortamı yaratılmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Dünden beri 20'ye yakın genç arkadaşlarımız gözaltına alındı. Halk gergin. Sebepsiz yere yapılan gözaltılar için halkımız eylem yaptı. Jandarma geç saatlere kadar müdahale etti. Nerdeyse silahlar patlayacaktı. Biz bunu kınıyoruz. Özellikle bu günlerde kimse ateşle oynamasın. Biz ateşe su dökülmesi için çaba sarf ediyoruz. Halkımızı da her türlü provokasyona karşı sağduyuya davet ediyoruz. “ şekinde konuştu. 

Ziyaretleri sırasında Irmak ve Zeydan ‘a HDP ve DBP Eşbaşkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ile Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanları da eşlik etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.