IŞİD’in rehin aldığı 80 sivil kurtarıldı

IŞİD’in rehin aldığı 80 sivil kurtarıldı

IŞİD’in dünkü saldırıları ardından operasyon başlatan YPG ve Asayiş güçleri IŞİD’in rehin aldığı 80 sivili kurtardığı açıklandı.

A+A-

IŞİD'in dün Kobani'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar üzerine Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Asayiş güçlerinin IŞİD'e yönelik operasyonları devam ediyor.

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) haberine göre, dün gece ve bu sabah devam eden operasyonda kentin Mektel, Kaniya Kurdan ve Şehid Moro mahallerinde yapılan operasyonlarda IŞİD'in rehin aldığı 80 sivil de kurtarıldığı belirtildi.

YPG ve Asayiş güçlerinin IŞİD'e yönelik operasyonun devam ettiği açıklandı.

Ne olmuştu?

IŞİD 25 Haziran'da sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda bomba yüklü bir araç patlattıktan sonra kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda Mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütü'ne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Cami'sine de saldırı düzenlemişti.

Saldırısı sonrası resmi olmayan rakamlara göre, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 60'ın üzerinde sivil katledilmiş, katliam sırasında çok sayıda aile de rehin alınmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise yaptığı açıklamada IŞİD'in Kobani'de gerçekleştirdiği saldırıda 146 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gözlemevine göre IŞİD'in Türkiye sınırından geçerek gerçekleştirdiği katliam Suriye'deki en büyük ikinci katliam./İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.