İstanbul Valiliği: Taksim 1 Mayıs’a uygun değil

İstanbul Valiliği: Taksim 1 Mayıs’a uygun değil

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması halinde can güvenliğinin korunamayacağı, gösterinin kontrol edilemeyeceği gerekçesiyle Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına kapattığını açıkladı.

A+A-

İstanbul Valiliği 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara uygun olmadığı kararında ısrar etti. Valilik açıklamasında herkesin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının olduğunu ancak Taksim'in buna uygun olmadığını çünkü toplantı veya gösterinin kontrol edilemeyeceğini gerekçe gösterdi.

Valilik açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde, tespit edilen bu alanlardan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığına; Kadıköy Yeni Salı Pazarı alanı ise Sivil Memurlar Sendikası İstanbul Şubesine tahsis edilmiştir.

Sivil Toplum Kuruluşları ve sendikalar tarafından talep edilen Taksim Meydanı ve civarı; bu alanın konumu itibariyle yüksek katılımlı toplantı ve gösterilere uygun olmaması, bölgede araç ve yaya akışının çok yoğun, turizm potansiyelinin yüksek olması ve turistik otellerin 24 saat faaliyet göstermesi, Taksim Bölgesinde yapılacak bir toplantı ve gösterinin kontrol edilememesi halinde, katılımcıların ve bu alanda bulunan diğer insanların tahliyesinde ciddi zorluklar yaşanacağından, can ve mal güvenliği tehlikeye gireceğinden, kamu düzeni ciddi olarak bozulacağından, kamu güvenliğinin korunması da imkânsız bir hal alacaktır. Bu nedenle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı ve çevresi uygun görülmemiştir.

Bununla birlikte, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'un 2'nci maddesi uyarınca, konfederasyonlar ve bağlı sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları bayram kutlaması amacıyla, Taksim Meydanı'nda çelenk koyma, basın açıklaması ve anma etkinliğini sembolik katılımla yapabileceklerdir.”/İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.