İzmir'de en büyüğü 5,1 olmak üzere art arda dört deprem meydana geldi

İzmir'de en büyüğü 5,1 olmak üzere art arda dört deprem meydana geldi

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında en büyüğü 5,1 olmak üzere art arda dört deprem meydana geldi.

A+A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na göre İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4 deprem meydana geldi. Depremlerin ilki saat 08.03'te 4,1 büyüklüğünde oldu. AFAD'a gör bu deprem 24,46 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Daha sonra saat 08.46'da 5.1 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de AFAD'a göre 20.69 kilometre derinlikte gerçekleşti. İkinci depremden 1 dakika sonra saat 08.47'de 7 kilometre derinlikte 4.8 büyüklüğünde bir başka deprem oldu. Depremlerin sonuncusu saat 09.00'da yine aynı noktada 4.7 büyüklüğündeydi. Bu depremin derinliği ise 7.08 kilometre olarak kaydedildi.

Sallantılar çevre illerden de hissedildi.

İZMİR VALİSİ: TARAMALAR SÜRÜYOR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendilerine şu ana kadar herhangi can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadığını söyledi. Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor" diye konuştu. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti. Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.