İzmir’de polise saldırı

İzmir’de polise saldırı

İzmir’de Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekibine kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

A+A-

İzmir'in Buca ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekibine kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, görgü tanıkları hareket halindeki polis aracına ateş eden siyah giyimli, biri kadın 2 kişinin sokak aralarına kaçtığını söyledi.

Asayiş polis ekibinin ‘Saldırıya uğradık' anonsunun ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Polisler sokak aralarına kaçan bir erkeği elinde poşetle yakaladı. Kadın ise henüz bulunamadı. Yakalanan erkeğin elindeki poşette bomba olduğunu söylemesi üzerine önlem alındı.

Gözaltına alınan saldırgan da polis aracına bindirilip sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya bir sanığın yakalandığını silahlı saldırıya uğrayan polislerin de sağlık durumunun iyi olduğunu, ikisinin kırılan cam parçalarıyla yüzünden hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Olaydan sonra kaçan kadın saldırganın birkaç sokak ötede dolmuşa binip, otogar yakınlarında indiği öğrenildi. Polis diğer saldırganı yakalamak için bu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Buca'da asayiş ekibine silahlı saldırıda bulunan erkek saldırganın geçen aylarda Karşıyaka AK Parti binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren MLKP örgütü üyesi 23 yaşındaki D.A. olduğu iddia edildi.

Yakalanan Aytaç'ın İzmir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun devam ettiği ifade edildi./imc

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.