Japonya'da çocuklara bıçaklı saldırı

Japonya'da çocuklara bıçaklı saldırı

Japonya'da okul servisi bekleyen çocuklar bıçaklı saldırı ile hedef alındı. Bir çocuk ve bir kadın yaşamını yitirdi, 16'sı çocuk 18 kişi yaralandı. Saldırgan kendini öldürdü.

A+A-

 Japonya'da okula gitmek için servis bekleyen çocuklara bıçaklı saldırı düzenlendi. 12 yaşındaki bir kız çocuk ile 39 yaşındaki bir adam saldırıda öldü. Yaşları altı ila 12 arasında değişen 16 kız öğrenci dahil, 18 kişi yaralandı. İki kız çocuğun ve 40'lı yaşlarındaki bir kadının ağır yaralı olduğu belirtildi.

‘İKİ BIÇAK BİRDEN SALLIYORDU'

Saldırı, Tokyo'nun güneyindeki Kawasaki kentinde yerel saatle 07.45'te, bir sokakta meydana geldi. Okul servisinin sürücüsü, saldırganın servisi bekleyen çocukların yanına gidip onları bıçaklamaya başladığını anlattı. Japon devlet televizyonu NHK'ya konuşan sürücü, 57 yaşındaki saldırganın sonra servise binip içerideki çocuklara da aynı şekilde saldırdığını anlattı. Bir diğer görgü tanığı, adamın saldırıyı iki elinde birer bıçak sallayarak söyledi.

Zanlının sonrasında kendisini de boğazından bıçakladığı belirtiliyor. bu şekilde gözaltına alınması sonrası öldüğü açıklandı. Saldırının sebebi henüz bilinmiyor. Olay yerinde iki bıçak bulan polis soruşturma başlattı.

Japonya, dünyanın en düşük suç oranlarından birine sahip. Bununla birlikte, son yıllarda ülkeden bir dizi bıçaklı saldırı haberi geliyor. 2016 yılında da, bir akıl hastanesinde 19 kişi eski bir çalışan tarafından bıçakla öldürülmüştü. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.