Kadınlar Cizre’ye gidiyor

Kadınlar Cizre’ye gidiyor

Yazar ve akademisyen 24 kadından oluşan ‘Barış İçin Kadın Dayanışma Grubu’, yarın 21 sivilin öldürüldüğü Cizre’ye gidecek.

A+A-

24 kadın yazar ve akademisyen, 9 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve 21 kişinin öldürüldüğü Cizre'ye destek olmak üzere yarın (16 Eylül 2015) Cizre'ye hareket edecek.

Heyette yer alacak isimler şöyle:

Gülseren Onanç, Ayşe Kulin, Perihan Mağden, Oya Baydar, Nesrin Nas, Zeynep Oral, Nurcan Baysal, Yasemin Bektaş, Özlem Dalkıran, Ebru Baybora Demir, Ayşe Erzan, Nevin İl, Hande Karakulluk, Ayşe Köroğlu, Çiğdem Mater, Maya Arakon, Nil Mutluer, Filiz Şahin, Mebuse Tekay, Melek Ulagay, Melek Ufuk,Reyhan Yalçındağ, Yaprak Yapsan, Meryem Yavuz.

Barış İçin Kadın Girişimi de Cizre'ye gidecek

Savaşa Ses Çıkarıyoruz başlığıyla yaptıkları yazılı açıklamada, Barış için Kadın Girişimi de (BİKG), cuma günü Cizre'ye gideceğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çocuğunu aç, susuz teskin etmek, öldürülmüş kızının cesedini buzdolabında bekletmek, kolunda bebeğiyle can vermek zorunda bıraktığınız kadınların yanına Cizre'ye gidiyoruz. Cizre'de ve her yerde silahların susması barışın konuşması için ısrarımızı sürdürüyoruz.”/imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.