Kapılar Sürekli Gündemde Ama Bir Faaliyet Yok

Kapılar Sürekli Gündemde Ama Bir Faaliyet Yok

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi ve Çukurca İlçesi Üzümlü Köyü'ne açılması düşünülen sınır kapıları ile ilgili hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi. Bölge ekonomisine sınır kapılar

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İşadamlarıyla birlikte Derecik Beldesi Belediye binası önünde basın açıklaması yapan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, bölgeye yıllardır yatırım yapılmadığını ve bölgenin hizmet almadığın söyledi. Şemdinli'nin Derecik ve Çukurca'nın Üzümlü bölgelerinde sınır kapılarının açılmasının yöre halkının da talebi olduğunu anlatan Başkan Özdemir, bölgenin kendi kaderine terkedildiğini ifade etti.

"KAPILAR SÜREKLİ GÜNDEMDE AMA BİR FAALİYET YOK"

Bu bölgelerin yıllardır bir çok alanda geri kaldığına dikkat çeken Başkan Özdemir,"Bu bölgeler gerek ekonomik, gerek sosyal, birçok açıdan geri kalmıştır. Türkiye'de en son hizmet alan bölgeler arasında yer alıyoruz. Ancak son zamanlarda yapılan yatırımlarla bölge biraz daha yaşanır hale getiriliyor. Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden Irak'a açılacak kapılar sürekli gündeme getiriliyor. Ancak şu ana kadar hiçbir faaliyet yok.

Yüksekova'daki Esendere sınır kapısı o bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu kapıların da açılmasıyla bu bölgede de ekonomik yönden büyük bir hareketlilik başlayacak. Şırnak'ta bulunan Habur Sınır Kapısı'nın da yükü hafifleyecektir. Ayrıca 2014'te hizmete girmesi planlanan Yüksekova havaalanıyla birlikte başta İran ve Irak olmak üzere Asya ülkelerinden birçok vatandaş buradan Türkiye'ye giriş yapıp diğer illere Yüksekova'dan uçabilecek" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.