Karantina gemisi: 61 hasta 'resmen' yok

Karantina gemisi: 61 hasta 'resmen' yok

Japonya'da korona virüs endişesiyle karantinaya alınan yolcu gemisinde enfekte olan hasta sayısı 61'e yükseldi. Japonya'nın ülkede virüsten etkilenenlerin sayısını 80 olarak açıklaması ancak 'Diamond Princess' isimli gemideki hastaları bu sayıya dahil etm

A+A-

Japonya'da korona virüsü şüphesiyle karantinaya alınan yolcu gemisinde bulunan 41 yolcuda daha virüs tespit edildi, böylece toplam vaka sayısı 61'e yükseldi. Bununla birlikte Japonya 80 vakayla, Çin'in ardından en fazla hasta görülen ikinci ülke oldu. Ancak yetkililerin gemideki hastaları genel rakama dahil etmemesi veri tartışmasını da beraberinde getirdi.

Japonya'nın Yokohama limanında günlerdir karantina altında bulunan ve 3 bin 711 kişiyi taşıyan ‘Diamond Princess' adlı lüks yolcu gemisindeki vaka sayısı son 24 saatte 61'e yükseldi. Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, hastalık semptomları gösteren ya da virüs saptanmış kişilerle yakın temasta bulanan 273 yolcuya yapılan testlerde 41 yeni vaka tespit ettiklerini açıkladı. Bu kişilerden 21'inin Japan vatandaşı olduğu belirtildi.

Virüs taşıyan yolcular hastanelere sevk edildi. Geminin en az iki hafta daha karantina altında tutulması bekleniyor. Sadece temiz hava almak için arada kamaralarından çıkmasına izin verilen yolcuların da vaka sayısının giderek artması karşısında bir hayli moralsiz olduğu kaydediliyor. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.