Katilleri açıklayın savcıyı bırakırız

Katilleri açıklayın savcıyı bırakırız

DHKC militanlarının rehine eylemleri sürerken Halkın Hukuk Bürosu'ndan eylemcilerle görüşen avukata militanların, Berkin Elvan'ın katillerinin açıklanması durumunda savcıya yönelik bir şey yapmayacaklarını belirttikleri açıklandı.

A+A-

DHKC militanlarının Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldığı Çağlayan Adliyesi'ndeki eylemi sürüyor. Halkınsesitv aracılığıyla yayınlanan eylemcilere ait son ses kaydında, "Odaya şu ana kadar herhangi bir müdahalede bulunulmadı. İlk dışarıya seslendiğimizde kapıyı açmaya çalıştılar, zorladılar, buradaki personel. Ondan sonra geri çekildiler. Koridoru boşalttıklarını biliyoruz, ses yok şu anda. Siren seslerini duyuyoruz aşağıda siren sesleri var. 31 Mart, 30 Mart 1970'in bir gün sonrası, Mahir Çayanlar bu yolu başlattı. Devrim yolunu çizdiler, biz de bu yolu takip ediyoruz, sürdürüyoruz ve ölene kadar da sürdürmeye devam edeceğiz. Mahir Çayanların yaptığı gibi onlar nasıl ki kararlılıkla 3 İngiliz ajanını cezalandırdıysa biz de aynı şekilde bunu gerçekleştireceğiz. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa aynı şekilde bizim için her şey bitmiş olacak, çatışmaya başlayacağız ve savcıyı cezalandıracağız. Onun dışında buradan Berkin Elvan'a ve tüm Gezi şehitlerinin ailelerine buradan selamlarımızı gönderiyoruz, onları çok seviyoruz, Gezi şehitlerimizi çok seviyoruz. Az önce başsavcı vekiliyle konuştuk, Sezgin Tanrıkulu ve Ümit Kocasakal'a ulaşıldığını, gelmekte olduğunu söylediler ama tekrar dönülmedi. Eğer öyle bir şey olursa görüşmeler başlayacak ama 15.36'ya kadar tabii ki o görüşmeler yapılırsa ve talepler karşılanırsa olacak. Olmazsa zaten eylemimizi savcıyı cezalandırarak noktalayacağız, çatışmaya başlayacağız" ifadeleri kullanıldı. 

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise, 15.40'da twitter hesabından yayınladığı ses kaydında, "Biz adalet istiyoruz hiç kimsenin de burnunun kanamasını istemiyoruz. Başka anneler de ağlasın istemiyoruz" dedi. 

Adliye binasına Cumhuriyet Başsavcısı eşliğinde giren Halkın Hukuk Bürosu da twitter adresinden yaptığı açıklamada avukatlardan Şükriye Erden'in eylemcilerle telefon ile görüştüğü ve eylemcilerin Berkin Elvan'ın katilinin açıklanması durumunda savcıya yönelik bir eylem yapmayacağını belirttiği kaydedildi.

Öte yandan Çağlayan Adliyesi önünde "Berkin Elvan 15'inde bir fidan" sloganı atan bir genç de polis tarafından gözaltına alındı.DİHA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.