Katliamı yapanların bir erkek bir kadın olduğu iddia edildi

Katliamı yapanların bir erkek bir kadın olduğu iddia edildi

Ankara katliamının faillerine ait olduğu düşünülen, parçalanmış 2 ceset üzerinde Adli Tıp Kurumu incelemeleri sürüyor. Canlı bomba olduğu iddia edilenlerden birinin 25-30 yaşlarında erkek, diğerinin ise kadın olduğu belirtiliyor. İki Türkiyeli yetkili de

A+A-

Ankara'daki saldırının faillerine ait olduğu düşünülen 2 ceset üzerinde Adli Tıp Kurumu'nun incelemelerinin sürdüğü öğrenildi. Canlı bombalardan birinin 25-30 yaşlarında erkek, diğerinin ise kadın olduğu belirtiliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarına göre, olay yerinde katliamın failleri olduğundan şüphelenilen 2 kişiye ait ceset parçaları bulundu. Adli tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmaları yürütüyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre cesetlerden birinin bir kadına ait olduğu kesinleşti. Diğer canlı bombaya ait olduğu iddia edilen cesedin de 25-30 yaşlarında bir erkek olduğu belirtiliyor.

Bu arada, Reuters Haber Ajansı'na konuşan iki Türkiyeli yetkili Ankara'da gerçekleşen katliamda ilk bulguların IŞİD'e işaret ettiğini söyledi. Kaynaklardan biri, Ankara'daki katliamın Temmuz ayında Suruç'ta düzenlenen ve IŞİD'e atfedilen saldırıyla büyük benzerlikler taşıdığını belirtti.

Diğer kaynak ise, “Saldırıdaki tüm işaretler IŞİD'i gösteriyor. Tamamen IŞİD'in üzerine odaklanmış durumdayız” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın da katliamı soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişinin görevlendirildiği bildirildi.İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.