Kayıp Yakınları Anneleri Unutmadı

Kayıp Yakınları Anneleri Unutmadı

Yüksekova’da kayıp yakınları bu hafta gerçekleştirdikleri eylemi anneler gününe adadı. Eylemde konuşan İHD Hakkari Şubesi Yöneticisi Muhyettin Önal, 'Devlet annelerden özür dilemelidir' dedi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'da her hafta Sanat Sokağı'nda devlet kurşunu ile öldürülenler için adalet arayan kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri, bu haftaki eylemi Anneler Günü'ne adadı.

İHD öncülüğünde 58. defa düzenlenen eyleme, barış annelerinin yanı sıra Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yetişkin, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Eylemde ilk olarak konuşan İHD Hakkari Şubesi Yöneticisi Muhyettin Önal, Anneler Günü'nün öneminden bahsederek, “Öncelikle tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Yıllardır gözyaşı döken, acı çeken, yakınlarının bir mezar taşı bile olmayan annelerin feryatlarını duymayan zihniyeti eleştiriyoruz. Eğer onurlu bir barıştan bahsedersek önce devlet yetkililerinin tüm annelerden özür dilemesi gerekiyor. Bizim devletten tek isteğimiz yıllarca ülkemizde ve bölgemizde devlet adına terör estiren ve yaklaşık 20 bine yakın faili meçhul cinayetlerde parmağı olan kişilerin bir an önce adaletin önüne çıkarılması ve hakettikleri cezanın verilmesidir” dedi.

Geçtiğimiz gün Mahabad'da Farinaz Xosravani isimli Kürt kızın İran istihbarat elemanlarının cinsel saldırı girişimi sonrası otelin 4. katından atlayarak yaşamını yitirmesine de değinen Önal, “İnsan hakları savuncuları olarak bu zihniyeti kınıyor ve İran devletinden bir an önce bu katilleri bulmalarını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Önal'dan sonra konuşan HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladığını ifade ederek, “Uzun bir süredir her Cumartesi günü kayıplarımızı soruyoruz. Ancak ne yazık ki bir cevap alamıyoruz. Şehitlerimizin katilleri gizli-saklı değil. Hepsi aşikardır. Mehmet Ağar bunlardan biridir. Ve kendisi mahkemelere bile gitmiyor” dedi.

Ardından konuşan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yetişkin ise tüm dünya annelerinin Anneler Günü'nü kutlayarak, “Emek veren, yüreği yanan annelerin önünde eğiliyorum. İncil'de ‘Anne kutsaldır' deniliyor. Kuran'ı Kerim'de ‘Cennet annelerin ayakları altındadır' deniliyor. Sadece bir gün değil her gün Anneler günüdür. Mahabad'da tecavüzcülerden kurtulmak için intihar eden Ferinaz Xosrowanî'yi saygıyla anıyorum. Buna sebep olan zihniyetini kınıyorum. Allah'ın gazabı onların üstünde olsun” ifadelerini kullandı.

Yüksekova Belediyesi Kadın Komisyonu tarafından kadınlara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı eylem, 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.