“Kerkük Kürdistan Bölgesine bağlanacak”

“Kerkük Kürdistan Bölgesine bağlanacak”

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı yeni anayasada Kerkük’ün Kürdistan Bölgesi’nin bir parçası kabul edileceğini söyledi.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Dr. Yusuf Muhammed, yeni anayasada Kerkük'ün Kürdistan Bölgesi'nin bir parçası kabul edileceğini söyledi.

Kerkük İl Meclisi Türkmen Bloku Temsilcileri, dün Irak Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de  Dr. Yusuf Muhammed'i ziyaret etti.

Rudaw'ın haberine göre, Parlamento Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tartışmalı bölgelerin Kürdistan Bölgesi'ne bağlanması durumunda bütün ırkların haklarının anayasa altına alınarak korunacağı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Muhammed, Kerkük'ün yeni anayasada Kürdistan Bölgesi'nin bir parçası olarak sayıldığı söyleyerek, “Yeni anayasada Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeler Kürdistan Bölgesi'nin bir parçası olarak ifade edilmektedir. Baskıyla Kerkük üzerine hiçbir karar uygulanmayacaktır çünkü o bölgelerde Kürtler dışında başka millet ve oluşumlar da bulunmakta” dedi.

Peşmerge Güçleri'nin Kerkük'teki bütün oluşumları ayrımcılık yapmadan savunduğunu belirten Yusuf Muhammed, “Peşmergeler olmasaydı teröristler Kerkük'ü kan gölüne dönüştürmüştü” dedi.İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.