Kerkük ve Kobani’de 113 IŞİD üyesi öldürüldü

Kerkük ve Kobani’de 113 IŞİD üyesi öldürüldü

Kerkük’te 6 köy Peşmerge güçleri tarafından IŞİD’in elinden kurtarılırken, Kobani’de de YPG ve YPJ güçleri 3 köyü IŞİD’den temizledi. 113 IŞİD’linin de öldürüldüğü açıklandı.

A+A-

Irak'ın Kerkük kentinde 6 köy Peşmerge güçleri tarafından kurtarılırken, YPG ve YPG ise Kobani'de 3 köyü daha IŞİD'den geri aldı.

Kerkük'ün Dakok ilçesinde 6 köy Peşmerge güçleri tarafından kurtarıldı. Dakok cephesi komutanı konu hakkında Roj News'e konuştu, çatışmalarda 100 IŞİD üyesi öldürüldüğünü söyledi.

Peşmerge komutanı ayrıca öldürülenler arasında IŞİD'in Dakok komutanının 2 kardeşi ve akrabalarının da olduğu bilgisini verdi. Örgütün Dakok komutanının ise kaçtığı belirtildi.

Kobani'de 3 köy kurtarıldı

Kobani'de de IŞİD'e yönelik saldırılar sürüyor. YPG Basın Merkezi, kantonun güneyinde 3 köyün kurtarıldığını, 13 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD'in Serekaniye'nin güneybatısında bulunan Til Medan köyüne yönelik bomba yüklü bir araçla intihar eylemi girişiminde bulunduğunu belirten YPG; örgütün aracının imha edilerek saldırının engellendiği belirtildi.İmc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.