Kılıçdaroğlu: 710 bin kişinin doğalgazı kesildi

Kılıçdaroğlu: 710 bin kişinin doğalgazı kesildi

Egemen güçlerin Türkiye'yi Suriye'de maşa olarak kullandığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'aynı hataya Libya'da da düşülmesin' çağrısı yaptı. Türkiye'de aylık geliri 673 liranın altında olan 8 milyon 600 bin kişi olduğuna da dikkat çeke

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelir dağılımındaki adaletsizliğin her yıl hızla arttığını belirterek, maaşı asgari ücretten daha az olan emekli sayısının 2 milyona ulaştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, geçen yıl faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen kişi sayısının da 3,5 milyonu geçtiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Aksaray Muhtarlar Buluşması'nın açılışında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

BAŞÖRTÜSÜ ÖZELEŞTİRİSİ: Şu anda seçim yok ama ben size geldim. Sizleri Ankara'ya da çağırmadım. Artık eski siyaseti bir tarafa bırakmamız lazım. CHP olarak bizim de eksiğimiz oldu, bizim de yanlışımız oldu. Zamanında Ankara'da oturduk oy istedik. Kadının başörtüsü sorunun Türkiye'nin sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim. Son yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir.

2 MİLYON EMEKLİNİN MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA: Türkiye'de kişi başı aylık geliri 673 liranın altında olan 8 milyon 600 bin kişi var. 2 bin liranın altında emekli aylığı alan 6 milyondan fazla insan. Bin liranın altında dul ve yetim aylığı alanlarında sayısı 647 bin kişi. 2019'un ilk 9 ayında elektriği kesilen hane sayısı 3 milyon 365 bin. Nasıl geçinecek bu haneler. Aynı dönemde doğalgazı kesilen 710 bin hane var.Kişi başına milli gelir 10 bin dolar oldu diyoruz. Ben 10 binden vazgeçiyorum bu saydıklarımız kişi başına geliri bin dolar olan bile yok. 10 bin doların hesabı şöyle yapıyorlar; Bütün geliri topluyorlar bölüyorlar. Gelir dağılımında bir bozukluk var

DIŞ POLİTİKA BARIŞ EKSENLİ OLMALI: Bizim dış politikayı barış eksenli yapmamız lazım. Suriye müdahalesini eleştirdiğimde çok tepki çektim. 40 milyar dolar harcadık. 6 milyon 300 bin insan var. Bu resmi rakam, göçmen sayısı çok fazla. Ben aynı şeyi söylüyorum Suriye'de Beşşar Esad'la görüşeceksin, şartlarını masaya koyacaksın. Nüfus yapımız değişti, Libya konusunda da düşüncelerimi söyledim. Asker göndermek yanlış. Egemen güçler, ateşi elleriyle tutmazlar maşa kullanırlar. Esad'a kızdılar, bizi maşa olarak kullandılar. Şimdi Libya'da bizim ateşi tutmamızı istiyorlar. Birleşmiş Milletler Barış Gücü var. Türkiye'ye kimse düşman değildi, söyleyeceğimiz sözün bölgede bir ağırlığı vardı. Şimdi biz taraf olduk. Barış gücü olsun dedim, kızdılar. Hafter'i BM tanımıyormuş, tanır ya da tanımaz sen davet et. Ortadoğu'da Müslüman kanı akıyor arkadaşlar. Silahı verenler ABD ve Rusya. Biz de teşne oluyoruz buna. Niye Müslüman kanı akıyor. Engel olmamız lazım buna. Tarafları buluştur dedik, kıyamet kopardılar. Sonra Putin geldi, Putin'in dediğini yaptılar. Dış politikamızı kim beliyor, dışişleri mi, saray mı hayır Putin belirliyor. Hafter'le görüşün dedik, dünyayı kopardılar, gittiler Rusya'da görüştüler.  Mısır'da Sisi darbe yaptı karşı çıktık. 2 eski büyükelçiyi Mısır'a gönderdim. Siyasi idamdan vazgeçin dedik. Bunu yapması gereken hükümet ama biz yaptık.(Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.